Medzi najlepšími športovcami Vráblová, Rybáriková i ďalší Piešťanci

  • Šport / Ostatné športy
  • 26. decembra 2014, 19:29
  • Autor:T. Horký

Ocenenie najlepších športovcov Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) sa konalo vo štvrtok 11. decembra v Divadle Jána Palárika v Trnave. Počas slávnostného podujatia ocenil župan Tibor Mikuš aj viacerých piešťanských športovcov, ktorí si počas uplynulého roka počínali viac než úspešne.

V kategórii základných škôl boli medzi jednotlivcami ocenení dvaja Piešťanci. Samuel Bojňanský zo ZŠ Brezová sa stal majstrom Slovenska na šampionáte základných škôl v gymnastickom štvorboji v kategórii C. Ocenenie získala aj Paulína Pomajbová, rovnako zo ZŠ Brezová, ktorá skončila tretia v behu na 60 metrov na majstrovstvách Slovenska (M SR) v atletike základných škôl a štvrtá v behu na 4000 m na tých istých pretekoch. Paulína bola zároveň členka družstva školy, ktoré na M SR v atletike základných škôl skončilo na

ôsmom mieste, členka družstva na celoštátnom finále Školské Dni športu v disciplíne vytrvalostné štafety, ktoré skončilo bronzové.

Piešťanské Gymnázium Pierra de Coubertina bolo v kategórii stredných škôl (SŠ) ocenené ako jediné. V uplynulom roku skončilo druhé v celoštátnej súťaži Škola roka v kategórii SŠ dievčatá a tretie v kategórii SŠ chlapci. Oceňovaných je len päť škôl zo Slovenska. V laviciach gymnázia sedia vynikajúci športovci, ktorí sa v školskom roku 2013/2014 niekoľkokrát zúčastnili školských M SR – basketbal dievčatá (4. miesto) a chlapci (2. miesto) i celoštátneho finále na Memoriáli Márie Zavarskej (dievčatá – 2. miesto, chlapci – 3. miesto).

Medzi najlepších deväť športovcov bez určenia poradia sa dostali dve športovkyne pochádzajúce z Piešťan. Zuzana Vráblová, členka Klubu vodného lyžovania a vodných športov Piešťany, ktorá je majsterkou sveta vo wakeskate, a tenistka Magdaléna Rybáriková, slovenská reprezentantka, hráčka fedcupového reprezentačného družstva a 50. hráčka svetového rebríčka WTA. Cenu predsedu TTSK získal Jozef Svetlík, funkcionár vo futbalovom hnutí na úrovni Slovenska a kraja. Zaslúžil sa o rozvoj futbalu v piešťansko-vrbovskom regióne.

Dočítate sa v dvojčísle Piešťanského týždňa, ktoré je v predaji od 16. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián