Nováčik oblastnej súťaže z Dubovian nesklamal

  • Šport / Futbal
  • 17. decembra 2014, 09:09
  • Autor:T. Horký

Futbalisti OŠK Dubovany sa v minulej sezóne radovali z postupu do oblastnej súťaže, kde si však v aktuálnej sezóne vôbec nepočínajú ako nováčik a figurujú v strede tabuľky. My sme sa po jesennej časti porozprávali s predsedom klubu Eduardom Dovičicom, ktorý zhodnotil prvú polovicu sezóny a prezradil, s akými cieľmi pôjdu Dubovanci do jarnej časti ročníka.

Futbalisti Dubovian prezimujú presne v strede tabuľky. Sú na ôsmom mieste so ziskom 27 bodov, keď na jeseň osem zápasov vyhrali, tri remizovali a štyrikrát odchádzali z ihriska ako porazení. „Z nášho pohľadu sa nedá hovoriť o nespokojnosti alebo nejakom sklamaní. Myslím si, že po postupe sme nesklamali a boli sme viacerým mužstvám viac ako vyrovnaným súperom. Svedčí o tom aj dosiahnutý bodový zisk A-mužstva. To isté platí aj pre dorast a žiakov, že chlapci bojovali, aj keď to niekedy nevyšlo podľa predstáv, ale hlavne nesklamali. Medzi zápasmi, ktoré mužom vôbec nevyšli, boli domáce s Pečeňadmi a Borovcami. Tam sa prejavila aj skúsenosť súperov, kde nás trestali za školácke chyby. Ku koncu súťaže nás už trápili viaceré zranenia, nastupovali sme aj s dorastencami. Trochu nás mrzí, že sme sa nedostali na halový turnaj do Trnavy,“ zhodnotil E. Dovičic prvú polovicu sezóny 2014/2015.
Futbalové súťaže majú aktuálne zimnú prestávku, no po Novom roku sa začne naplno trénovať aj v Dubovanoch. „V najbližších týždňoch nás čaká oddych, príprava A-mužstva a dorastu sa začne 10. januára. Žiaci začnú trochu neskôr,“ uviedol E. Dovičic.
Počas jesene si futbalisti Dubovian viedli celkom dobre, no ako nám potvrdil predseda klubu, mužstvo často sužovali zranenia, ktoré sa najviac nakopili v závere jesennej časti. Je teda na programe počas prestávky nejaké posilnenie kádra? „Čo sa týka posíl, je zatiaľ predčasné hovoriť, všetko bude závisieť od financií.“
Bodová strata na mužstvá umiestnené pred Dubovanmi nie je veľká, a tak miestni futbalistu môžu reálne pomýšľať aj na vyššie umiestnenie. „Do jarnej časti chceme vstúpiť s lepšou disciplínou a hlavne sa potrebujeme upokojiť, lebo niekedy sme boli zbytočne nervózni a z toho pramenili chyby. Robíme to zadarmo, hlavne pre fanúšikov Dubovian, a chceme dôstojne reprezentovať obec aj po športovej stránke,“ povedal o plánoch do jarnej časti E. Dovičic a na záver diskusie dodal: „V mene klubu sa chcem poďakovať starostovi obce Miroslavovi Michalčíkovi a obecnému zastupiteľstvu za podporu počas jesennej časti, ďalej fanúšikom, takisto aj predstaviteľom ObFZ Trnava a ZsFZ Nitra za spoluprácu. OŠK Dubovany praje všetkým šťastné prežitie vianočných sviatkov a do nového roka veľa zdravia a síl.“

Dočítate sa v dvojčísle Piešťanského týždňa, ktoré je v predaji od 16. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda