Ako trávia vianočné sviatky známi športovci z piešťanského regiónu

  • Hokej / Šport
  • 17. decembra 2014, 10:49
  • Autor:T. Horký

Vianočné sviatky sú obdobím pokoja, rodinnej pohody a ďalších krásnych chvíľ, ktoré trávime v kruhu príbuzných. Pre športovcov sú Vianoce o to krajšie, veď po roku plnom zápasov, pretekov, tréningov a náročného cestovania majú konečne niekoľko dní zaslúženého voľna, keď môžu vypnúť od náročného programu, odreagovať sa a načerpať ďalšie sily. O tom, že aj oni sú iba ľudia, ktorí dodržiavajú tradičné zvyky, nás presvedčilo niekoľko športovcov z regiónu.

Položili sme im rovnaké otázky:

1. AKO BUDETE TRÁVIŤ VIANOČNÉ SVIATKY?
2. AKÉ ŠPECIÁLNE ZVYKY A TRADÍCIE DODRŽUJETE?
3. ČO SA U VÁS PODÁVA NA ŠTEDROVEČERNOM STOLE?
4. KEDY NAKUPUJETE DARČEKY A ČO VÁS POD STROMČEKOM POTEŠÍ?


Gabriela Žitňanská

hokejová i hokejbalová reprezentantka SR

1. Vianoce budem určite tráviť doma s najbližšou rodinou. Na Silvestra nemám zatiaľ žiadny plán, ale pravdepodobne pôjdem do mesta. Keďže mám chvíľu od hokeja oddych, pôjdem sa zabaviť.

2. Špeciálne tradície asi nemáme. Dedko od rána varí kapustnicu a potom sa spolu všetci navečeriame a rozdáme si darčeky. Potom si užívame vianočnú atmosféru a pohodu.

3. Na večeru máme asi ako väčšina ľudí kapustnicu a kapra so zemiakovým šalátom. Keďže ja veľmi rybu neobľubujem, babka mi robí rezeň.

4. S bratom sa vždy dohodneme, čo spoločne kúpime rodičom. Viem, že maminu poteší oblečenie, a to kupujem väčšinou aj bratovi. Veľa vecí som mu už zohnala v Kanade. To, čo dostanem ja s bratom, už je väčšinou „prekvapko“, ale často sú to veci na hokej.

Článok je súčasťou "Témy týždňa", ako trávia vianočné sviatky známi športovci z piešťanského regiónu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína