Ako trávia vianočné sviatky známi športovci z piešťanského regiónu

  • Hokej / Šport
  • 17. decembra 2014, 10:44
  • Autor:T, Horký

Vianočné sviatky sú obdobím pokoja, rodinnej pohody a ďalších krásnych chvíľ, ktoré trávime v kruhu príbuzných. Pre športovcov sú Vianoce o to krajšie, veď po roku plnom zápasov, pretekov, tréningov a náročného cestovania majú konečne niekoľko dní zaslúženého voľna, keď môžu vypnúť od náročného programu, odreagovať sa a načerpať ďalšie sily. O tom, že aj oni sú iba ľudia, ktorí dodržiavajú tradičné zvyky, nás presvedčilo niekoľko športovcov z regiónu.

Položili sme im rovnaké otázky:

1. AKO BUDETE TRÁVIŤ VIANOČNÉ SVIATKY?
2. AKÉ ŠPECIÁLNE ZVYKY A TRADÍCIE DODRŽUJETE?
3. ČO SA U VÁS PODÁVA NA ŠTEDROVEČERNOM STOLE?
4. KEDY NAKUPUJETE DARČEKY A ČO VÁS POD STROMČEKOM POTEŠÍ?
Milan Novák
hokejový rozhodca a funkcionár

1. Vianoce budeme tráviť s manželkou a možno ešte pár hosťami z rodiny u nás doma. Bude to iné, ako po minulé roky, keďže sme sa tento rok sťahovali. Takže sa tešíme na vianočnú pohodu v novom peknom prostredí. Silvestra budeme pravdepodobne tiež tráviť doma a urobíme nejakú párty pre kamarátov.

2. Špeciálne zvyky ani nemáme, skôr taká kresťanská klasika. Modlitba, oblátka s medom a cesnakom, večera, prekrajovanie jabĺčka a potom rozbaľovanie darčekov.

3. Na začiatok je vždy prípitok, potom nasleduje oblátka s medom a cesnakom. Nesmie chýbať ani vianočná kapustnica s klobáskou, údeným mäsom, hubami a sušenými slivkami. Nasleduje ryba so zemiakovým šalátom a nakoniec niečo sladké, ovocie alebo koláčiky.

4. Darčeky väčšinou riešim na poslednú chvíľu, ale niekedy sa mi to podarí aj v predstihu. Pod stromčekom ma poteší akákoľvek maličkosť. Darčeky nie sú na Vianociach ani zďaleka to najdôležitejšie, preto želám všetkým známym aj neznámym čitateľom Piešťanského týždňa príjemné, pokojné a požehnané Vianoce plné pohody a lásky v kruhu svojich blízkych. A v novom roku do útoku.

Článok je súčasťou "Témy týždňa", ako trávia vianočné sviatky známi športovci z piešťanského regiónu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda