Ako trávia vianočné sviatky známi športovci z piešťanského regiónu

  • Hokej / Šport
  • 17. decembra 2014, 10:38
  • Autor:T. Horký

Vianočné sviatky sú obdobím pokoja, rodinnej pohody a ďalších krásnych chvíľ, ktoré trávime v kruhu príbuzných. Pre športovcov sú Vianoce o to krajšie, veď po roku plnom zápasov, pretekov, tréningov a náročného cestovania majú konečne niekoľko dní zaslúženého voľna, keď môžu vypnúť od náročného programu, odreagovať sa a načerpať ďalšie sily. O tom, že aj oni sú iba ľudia, ktorí dodržiavajú tradičné zvyky, nás presvedčilo niekoľko športovcov z regiónu.

Položili sme im rovnaké otázky:

1. AKO BUDETE TRÁVIŤ VIANOČNÉ SVIATKY?
2. AKÉ ŠPECIÁLNE ZVYKY A TRADÍCIE DODRŽUJETE?
3. ČO SA U VÁS PODÁVA NA ŠTEDROVEČERNOM STOLE?
4. KEDY NAKUPUJETE DARČEKY A ČO VÁS POD STROMČEKOM POTEŠÍ?

Matej Mišura
hokejista ŠHK 37 Piešťany

1. Vianoce budem tráviť v kruhu rodiny, samozrejme, obehnem aj babičky, prípadne ďalších rodinných známych. Keďže medzi sviatkami budeme aj trénovať, bude to také striedavé odpočívanie, jedenie a trénovanie. Na Silvestra ešte plány nemám.

2. Najhorší zvyk, ktorý dodržujeme, je, že na Štedrý deň nemôžeme jesť, ale treba vydržať až do večere. Inak je to klasická spoločná večera a rozbaľovanie darčekov.

3. Asi ako u väčšiny rodín máme kapustnicu a kapra so zemiakovým šalátom.

4. Darčeky nakupujem aspoň dva alebo tri týždne pred Vianocami, aby som sa vyhol najväčším obchodným šialenstvám. Najviac ma poteší pod stromčekom, keď sa zídeme zdraví a po kope cela rodinka.

Článok je súčasťou "Témy týždňa", ako trávia vianočné sviatky známi športovci z piešťanského regiónu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda