Ako trávia vianočné sviatky známi športovci z piešťanského regiónu

  • Plávanie / Šport
  • 17. decembra 2014, 10:34
  • Autor:T. Horký

Vianočné sviatky sú obdobím pokoja, rodinnej pohody a ďalších krásnych chvíľ, ktoré trávime v kruhu príbuzných. Pre športovcov sú Vianoce o to krajšie, veď po roku plnom zápasov, pretekov, tréningov a náročného cestovania majú konečne niekoľko dní zaslúženého voľna, keď môžu vypnúť od náročného programu, odreagovať sa a načerpať ďalšie sily. O tom, že aj oni sú iba ľudia, ktorí dodržiavajú tradičné zvyky, nás presvedčilo niekoľko športovcov z regiónu.

Položili sme im rovnaké otázky:

1. AKO BUDETE TRÁVIŤ VIANOČNÉ SVIATKY?
2. AKÉ ŠPECIÁLNE ZVYKY A TRADÍCIE DODRŽUJETE?
3. ČO SA U VÁS PODÁVA NA ŠTEDROVEČERNOM STOLE?
4. KEDY NAKUPUJETE DARČEKY A ČO VÁS POD STROMČEKOM POTEŠÍ?
Veronika Kolníková
reprezentantka SR v plávaní

1. Na Vianoce sa vraciam do Piešťan, chcem si užiť čas strávený doma. Tento rok sa na Silvestra nechystám nikam, zostanem v Piešťanoch s priateľmi.
2. Iba klasické. Napiecť a ozdobiť medovníky, postaviť stromček. Na Štedrý deň pred večerou rozkrajujeme jablko, lúpeme orech, dáme si oblátku s medom a cesnakom. Ako malá som cesnak nemala rada, tak som ho na oplátke vždy zaliala veľkou kopou medu.
3. Varíme dve polievky. Mamina je zo stredného Slovenska, tak musí byť kapustnica, a ocino je z Nového Mesta nad Váhom, tak tam sa varí kyslá hríbová so sušenými slivkami. Kapor so zemiakovým šalátom je ako hlavný chod. Pre mňa a mamu namiesto kapra filé. Nechce sa mi „hrať“ s kosťami, tak sa najprv najem a na koniec si dám trochu kapra ako „dezert“.
4. Keď viem, komu čo kúpiť, s výberom nie je problém. Keď to neviem, stane sa, že zháňam darček aj na poslednú chvíľu. Niekedy mám darček kúpený aj pár mesiacov dopredu. Vidím v obchode niečo, čo by sa páčilo napríklad kamarátke, tak to kúpim a mám doma, veď do Vianoc počká. Najviac ma poteší kniha. Veľmi rada čítam, som taký knihomoľ, tak sa stalo zvykom, že pred Vianocami napíšem zoznam kníh, ktoré by som chcela a som zvedavá, ktoré z nich pribudnú do mojej zbierky.

Článok je súčasťou "Témy týždňa", ako trávia vianočné sviatky známi športovci z piešťanského regiónu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián