Ustanovujúce zastupiteľstvo bolo slávnostné, ale i búrlivé

  • Spravodajstvo
  • 16. decembra 2014, 09:48
  • Autor:pror

Piešťanské zastupiteľstvo sa zišlo v kine Fontána na svojom prvom zasadnutí a novozvolení poslanci si hneď na ňom lacno nič nedarovali. Pokojnú a slávnostnú atmosféru vo štvrtok 11. decembra po poslaneckých sľuboch a prevzatí primátorských insígnií Milošom Tamajkom vystriedala miestami nervózna diskusia pri kreovaní mestskej rady a poradných odborných komisií.

Ako prvá sa do diskusie zapojila poslankyňa Iveta Babičová, podľa ktorej je kľúč, že v mestskej rade budú poslanci s najväčším počtom hlasov získaných vo voľbách za všetky obvody, nespravodlivý. „Takýmto kľúčom bude mať volebný obvod číslo jeden v mestskej rade piatich zástupcov a obvod číslo dva len jedného,“ povedala a zároveň navrhla do mestskej rady podľa jej kľúča o rovnomernom zastúpení poslanca Michala Fialu. Ten skôr, ako by sa o zmene hlasovalo, ponuku I. Babičovej odmietol. To zrejme popudilo k vystúpeniu poslankyňu Elišku Gockú a tá podľa kľúča I. Babičovej do mestskej rady navrhla s tretím najväčším ziskom hlasov v druhom obvode poslanca Rema Cicutta. No žiadne prekvapenie sa nekonalo, a tak, ako si poslanci zloženie rady predrokovali na stretnutiach pred slávnostným zasadnutím, aj väčšinou hlasov odsúhlasili. Dusná atmosféra v kinosále však pokračovala ďalej. Pri schvaľovaní zloženia komisií, ktoré pracujú ako poradný orgán mestského zastupiteľstva, padali aj tvrdé slova o klamstve a amaterizme.
Viac sa dočítate v dvojčísle Piešťanského týždňa, ktoré je v predaji od 16. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 15. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom odporcov vojenskej služby, Svetovým dňom atletiky, Svetovým dňom rodiny a…
  • 15.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 16. mája 2024
Meniny má Svetozár, zajtra Gizela