Vo vianočnom dvojčísle Piešťanského týždňa sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 15. decembra 2014, 13:51
  • Autor:red

Neoľutujte, ak si už v utorok ráno kúpite VIANOČNÉ DVOJČÍSLO!

Tentoraz má rozsah až 44 strán, na ktorých nájdete vianočnú i silvestrovskú prílohu aj TV program na tri týždne. Okrem aktuálneho spravodajstva v ňom nechýbajú exkluzívne rozhovory, dočítate sa, ako trávia sviatky populárne osobnosti, prinášame vianočné inšpirácie, recepty, postupy na drinky. Samozrejmosťou je veľká krížovka, vtipy,horoskopy i zoznam výhercov našej vianočnej súťaže.

Vajdu pochovali v rakve Kenedy za 1 200 eur

Rómskeho guvernéra a vajdu Antona Kudríka (67) pochovali v Piešťanoch so všetkými poctami. Pohreb sa konal vo štvrtok 11. decembra. Vajda ležal v luxusnej rakve značky Kenedy za 1 200 eur.

Škodu po požiari domu na Bratislavskej ulici odhadli na 80 tisíc eur

V piatok  12. decembra v noci sa rozpútal požiar v podkrovnej izbe rodinného domu na Bratislavskej ulici v Piešťanoch. Oheň zasiahol aj nohy spiaceho mladého muža, ktorý tu býval spolu s ďalším podnájomníkom.


Ustanovujúce zastupiteľstvo bolo slávnostné, ale i búrlivé

Piešťanské zastupiteľstvo sa zišlo v kine Fontána na svojom prvom zasadnutí a novozvolení poslanci si hneď na ňom lacno nič nedarovali. Pokojnú a slávnostnú atmosféru vo štvrtok 11. decembra po poslaneckých sľuboch a prevzatí primátorských insígnií Milošom Tamajkom, vystriedala miestami nervózna diskusia pri kreovaní mestskej rady a poradných odborných komisií.


Rokovania o Sĺňave sa chce zúčastniť aj Tamajka

Plavecké centrum situované pri futbalovom štadióne považuje nový primátor Piešťan Miloš Tamajka za nešťastné riešenie. Rokovať chce o ňom v novom zastupiteľstve. Prejavil záujem zúčastniť sa aj jednania o predaji kúpaliska Sĺňava, ktoré Obec Banka môže odkúpiť za polovicu predajnej ceny.


Rodinu z Vrbového pripravil požiar o strechu nad hlavou

Bez cudzej pomoci skončí trojčlenná rodina Klčovcov na ulici. Plamene v ich rodinnom dome na okraji Vrbového vyčíňali na začiatku novembra. Sedemnásťročný Dominik si so svojím dedkom Dušanom zachraňovali holý život útekom. Babka Anna bola v tom čase v nemocnici. Starí rodičia tak so svojím vnukom, o ktorého sa starajú od dvoch rokov, skončili v jednej izbe sociálneho zariadenia. Mestský úrad vo Vrbovom vypísal pre nich i zbierku.

Rakovina vzala otca štyrom deťom

Prvák Lukáško Pavlík sa rád vozí na bicykli a hrá futbal. Jeho mladšia sestra, Barborka miluje plávanie. Jednoročné dvojičky – Martinko s Tomáškom ešte nemajú svoje obľúbené činnosti.  Ako väčšina detí, aj tie, ktorých rodičia Barbora a Martin Pavlík priviedli na svet, majú radi čokoládu. Nakŕmiť štyri hladné krky a postarať sa o chod domácnosti – to po nepriazni osudu ostalo len na ramenách mladej matky. Jej muž skonal na rakovinu.

Piešťany sú najlepšie miesto pre detstvo

V jeho oficiálnych životopisoch sa neuvádza, že časť svojho detstva strávil v Piešťanoch. Zhovárali sme sa s režisérom Jurajom Nvotom, ktorého rodina sa presťahovala do kúpeľného mesta, keď mal štyri roky.

Syzifovské úsilia staviteľa mesta

Život mu na chrbát zapisuje už desiaty krížik. Vojtech Malík sa podpísal pod známe stavby Piešťan, či už išlo o Dom umenia alebo hotel Park. Hoci do dôchodku sa pobral už pred desiatkami rokov, z práce akoby vôbec neodišiel.


Seriál svatí za dedinu – špeciál

Ďalšie pokračovanie seriálu o nemých svedkoch doby, ktorí stáročia sledujú dianie popri cestách, sme tentoraz venovali samotným Piešťanom.


Ako trávia vianočné sviatky známi športovci z piešťanského regiónu?

Vianočné sviatky sú obdobím pokoja, rodinnej pohody a ďalších krásnych chvíľ, ktoré trávime v kruhu príbuzných. Pre športovcov sú Vianoce o to krajšie, veď po roku plnom pretekov, zápasov, tréningov a náročného cestovania majú konečne niekoľko dní zaslúženého voľna, keď môžu vypnúť od náročného programu, odreagovať sa a načerpať ďalšie sily. O tom, že aj oni sú iba ľudia, ktorí dodržiavajú tradičné zvyky, nás presvedčilo niekoľko športovcov z regiónu.


Miloslav Mečíř: Kvality Lukáša Lacka poznám, v USA to žiaľ nevyšlo

Do Vianočného dvojčísla sme pre čitateľov Piešťanského týždňa pripravili špeciálny rozhovor s osobnosťou svetového rangu. Podarilo sa nám vyspovedať olympijského víťaza v tenise zo Soulu 1988 a v súčasnosti nehrajúceho kapitána reprezentačného tímu mužov  Miloslava Mečířa, ktorý otvorene hovoril o situácii v mládežníckom športe na Slovensku, ale aj o nálade v Davis cupovom tíme, o ktorom sa v poslednej dobe nepísalo práve v najlepšom.

Roman Sýkora ako hlavný tréner havranov skončil

Tréner hokejistov ŠHK 37 Piešťany Roman Sýkora už nebude naďalej viesť extraligové mužstvo havranov. Hlavný tréner Piešťan sa po nevydarených výsledkoch z posledných zápasov, ktoré vyvrcholili nedeľnou prehrou v Žiline rozhodol rezignovať na svoju funkciu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 8. mája. Tento deň je Dňom víťazstva nad fašizmom a Svetovým dňom červeného kríža. Meniny má Ingrida.
  • 08.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 8. mája 2024
Meniny má Ingrida, zajtra Roland