Zdravé sladidlá

  • Spravodajstvo
  • 10. decembra 2014, 08:16
  • Autor:pr

Blížia sa vianočné sviatky. Všetci sa tešíme na sladké dobroty, avšak už vidíme kilá navyše, ako budeme po sviatkoch chudnúť. Skúste teda tieto sviatky použiť zdravšie a menej kalorickejšie sladidlá. Tu sú niektoré z nich.

Kokosový cukor – sa získava z kokosových kvetov. Má vysoký obsah draslíka, zinku a železa. Vďaka nízkemu glykemickému indexu je vhodný aj pre diabetikov. Okrem toho, že skvelo chutí, má antivírusové a antibakteriálne účinky. Pozitívne vplýva pri problémoch so srdcom, kosťami a pečeňou.

Brezový cukor – používa sa ako klasický biely cukor, má však o 40 % nižšiu kalorickú hodnotu. Jeho výhodou je, že neprekysľuje organizmus, podporuje trávenie, je vhodný pre diabetikov a pre deti, ktoré majú nedostatok vápnika.

Javorový sirup – prišiel k nám z Kanady a vyrába sa z miazgy javora cukrového. Je mimoriadne bohatý na minerálne látky, najmä vápnik a draslík. Obsahuje aj zinok, mangán, vitamíny skupiny B. Je účinný v spomaľovaní rastu rakovinových buniek. Je zdrojom energie, znižuje cholesterol a má protizápalové účinky.

Ďatlový sirup – neprekysľuje organizmus a nezaťažuje pankreas. Osladíte ním čaj, ovsenú kašu či palacinky.

Agávový sirup – je ľahko stráviteľný, napomáha činnosti žlčníka, tráveniu tukov a pôsobí preventívne pri zanášaní ciev vplyvom cholesterolu.
Zdravé sladidlá môžete nájsť v novom obchodíku so zdravou výživou „Moja špajza“, Pod Párovcami (za evanjelickým kostolom pri parku)
INFO: 0948/102 199 www.facebook.com/mojaspajza

… A NEZABUDNITE: Každý štvrtok po 14.00 h ČERSTVÉ ŠPALDOVÉ PEČIVO!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 15. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom odporcov vojenskej služby, Svetovým dňom atletiky, Svetovým dňom rodiny a…
  • 15.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 16. mája 2024
Meniny má Svetozár, zajtra Gizela