Recept: Tvarohový jemný koláč s čokoládovou omáčkou

  • Kultúra a spoločnosť
  • 10. decembra 2014, 08:09
  • Autor:HAĽW

Suroviny:
Cesto č. 1: 2 ks vajcia, 2 dl kryštálového cukru, 1 dl oleja, 4 dl hladkej múky, 1 ks prášok do pečiva, 1 ks vanilkový cukor, 2,5 dl mliekaCesto č. 2: 2 ks vajcia, 2 dl kryštálového cukru, 1 dl oleja, 4 dl hladkej múky, 1 ks prášok do pečiva, 1 ks vanilkový cukor, 2,5 dl mlieka, 50 g kakaa
Krém: 600 ml mlieka, 2 ks vanilkový puding, 50 g kryštálového cukru, 500 g jemného tvarohu, 50 cl rumu, 125 g masla
Omáčka: 2 ks pochúťková smotana kyslá, 100 g čokolády na varenie

Technologický postup:

Cesto: Všetky suroviny spolu zmiešame na hladké cesto, plech vymastíme olejom a vysypeme polohrubou múkou. Na plech vylejeme cesto č. 1 a naň opatrne rozotrieme cesto č. 2. Pečieme pri teplote 180 oC asi 20-25 minút.

Krém: Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding, ktorý za stáleho miešania necháme vychladnúť. Potom do pudingu zašľaháme maslo, jemný tvaroh, rum a vypracujeme hladký krém. Krém natrieme na vychladnuté cesto a dáme na tri hodiny do chladu. Ozdobíme čokoládovými hoblinami.

Omáčka: Nad parou rozpustíme čokoládu, odstavíme z ohrevu a do nej vmiešame dve kyslé smotany. Omáčku podávame ku koláču alebo môžeme koláč omáčkou preliať.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana