Radnica odmieta vysvetliť zbabranú križovatku

  • Spravodajstvo
  • 10. decembra 2014, 10:37
  • Autor:pror

Za križovatku na uliciach Kúpeľná a Dlhá v Piešťanoch by sa zrejme nemuseli hanbiť ani Pat a Mat, známi fušeri z animovanej rozprávky A je to. Pred jej výstavbou projektant aj prisľúbil vodičom autobusov ich pripomienky zapracovať, no i napriek tomu ju radnica postavila podľa pôvodného projektu. Autobusy sa podľa vodičov do križovatky zmestia len s hrubým porušením dopravných predpisov, pričom ohrozujú cestujúcich.

Na zle vyriešenú križovatku Kúpeľnej a Dlhej nás upozornili samotní vodiči mestskej hromadnej dopravy (MHD) po tom, ako sa neúspešne dožadovali na mestskom úrade nápravy. „Sťažnosť sme poslali na začiatku októbra. Všetci sa vyhovárajú a odpoveď žiadna. Preto sme už v zúfalstve oslovili vás. Ak sa niečo cestujúcim stane, zodpovednosť a znášanie dôsledkov čaká nás, nie úradníkov,“ povedal pre Piešťanský týždeň vodič autobusu Vladimír Šaulík.
Vodiči MHD v Piešťanoch vo svojej žiadosti uvádzajú: „Realizácia ostrovčekov na Dlhej ulici nezohľadňuje dĺžku autobusov a bráni bezpečnému odbočeniu bez porušenia dopravných predpisov. Odbočujúci autobus z Kúpeľnej ulice doprava na Dlhú sa už na Kúpeľnej musí radiť na ľavú stranu do protismeru. V prípade, ak by po Dlhej v smere od zimného štadióna odbočovalo na Kúpeľnú auto, tak autobus nevidí a dôjde ku kolízii. I počas celého odbočovacieho manévru sa autobus v križovatke nachádza v protismere a ohrozuje protiidúce vozidlá. Inak sa netrafí medzi deliace ostrovčeky. Za dopravnú nehodu by v tejto situácii v plnej miere niesol zodpovednosť vodič autobusu. Preto vás žiadame urýchlene riešiť úpravu križovatky s ohľadom na bezpečnosť cestnej premávky a cestujúcich nachádzajúcich sa v autobusoch MHD.“

Nebezpečný prejazd križovatkou Kúpeľná-Dlhá. (ilustr.)

Namiesto vodičov sme otázky poslali na radnicu my. Dožadovali sme sa odpovedí, koľko tá zjavne nepodarená a pre autobusy i nebezpečná úprava križovatky stála daňových poplatníkov a z akého dôvodu je križovatka Dlhej a Kúpeľnej vyriešená takto nešťastne. No i napriek našej urgencii sme sa ani po týždni odpovede od hovorcu mestského úradu Tibora Hlobeňa nedočkali. Ten je ako jediný oprávnený za radnicu odpovedať na otázky novinárom. T. Hlobeň sa však k témam, ktoré by mohli pre radnicu vyznieť kriticky, už dlhšiu dobu odmieta vyjadrovať.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 50, ktoré je v predaji od 9. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia