Akoby zázrakom vyhrávali v tombole hlavne pedagógovia

  • Kultúra a spoločnosť
  • 10. decembra 2014, 08:26
  • Autor:Róbert Balog

Študenti Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch zo 4. C triedy svoju stužkovú slávnosť absolvovali v piatok 28. novembra v Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera. Stužky nádeje im pripla ich Patrícia Kubincová, ktorá si pri týchto žiakoch vyskúšala prvýkrát, aké je to byť triednou učiteľkou.

Večer sa niesol v pohodovej atmosfére, ktorú umocňovali prezentácie fotografií zo spoločných výletov či ďakovné tance nielen s rodičmi, ale aj pedagógmi.
Po slávnostnej večeri sa k slovu dostali moderátori, ktorí otvorili zábavnú časť programu. Trieda si pripravila niekoľko scénok, pri ktorých viac ako scenár zohrala rolu improvizácia. Práve ona bola vraj ich najsilnejšou stránkou už od prvého dňa na strednej škole. Vo svojich scénkach vystriedali mnoho kostýmov. Od pánskej módnej prehliadky, v ktorej sa chlapci predstavili v najnovších parížskych kúskoch, cez ukážky povolaní až po spoločný tanec, do ktorého nakoniec zapojili aj svojich učiteľov.
„V porovnaní s minuloročnými maturantmi sme mali striktnejšie podmienky na prípravu programu, nakoľko sme mohli zväčša nacvičovať iba mimo vyučovania, čo bolo veľmi namáhavé vzhľadom na rôznorodé rozvrhy spolužiakov. Bolo ťažké stretnúť sa všetci pohromade. Najviac príprav sme spravili posledné dva dni pred našim hviezdnym večerom, nechýbal však stres, napätie a hádky,“ povedala nám predsedníčka triedy Linda Blahová. Scénky boli striedané s tanečnými kolami a tombolou, z ktorej si, akoby zázrakom, odnášali ceny najmä učitelia.
Po ukončení programu sa všetci premiestnili na parket, kde strávili zvyšok noci, až napokon v sále ostali iba študenti, ktorí si užívali jedny z posledných spoločných chvíľ predtým, ako si opäť zasadnú ku knihám.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 50, ktoré je v predaji od 9. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana