Inštitút fyzioterapie čaká na verdikt akreditačnej komisie

  • Spravodajstvo
  • 9. decembra 2014, 15:54
  • Autor:vd

Nad Inštitútom fyzioterapie, balneológie a liečebnej rehabilitácie (IFBLR) v Piešťanoch, ktorý je súčasťou Univerzity sv. Cyrila a Metoda (UCM) v Trnave, sa sťahujú mračná. Na jeho pripravovaný možný zánik v Piešťanoch upozornil mestský poslanec Jozef Beňačka, ktorý k 15. októbru odstúpil z funkcie riaditeľa inštitútu.

Svoj krok zdôvodnil tým, že 30. septembra dostal od ministerstva zdravotníctva usmernenie, ktoré je podľa neho „začiatkom zániku fungujúcej školy v Piešťanoch, vybudovanej kolektívom nadšencov. Ďalší osud je v rukách rektora a správnej rady na čele s predsedom Trnavského samosprávneho kraja Tiborom Mikušom“.
UCM predložila na začiatku júla tohto roku akreditačnej komisii kompletný spis, ktorý je v procese posudzovania. Vysoká škola musí na začiatku akreditácie študijného programu v zdravotníckom študijnom odbore požiadať ministerstvo zdravotníctva o stanovisko, či absolventi študijného programu budú spĺňať podmienky na výkon zdravotníckeho povolania.
Kroky, ktoré mal podľa ministerstva inštitút podstúpiť v záujme získania komplexnej akreditácie, sú nasledovné: presun všetkých odborných učební z Piešťan do Trnavy, uzatvorenie zmluvy o praktickej výučbe s Fakultnou nemocnicou v Trnave a súkromnou trnavskou spoločnosťou Agave. Inštitút mal ďalej zredukovať odplatné zmluvy o praktickej výučbe so súkromnými poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti v Piešťanoch. Vraj štátne peniaze sa majú vrátiť štátu. Tieto a iné kroky mali zabezpečiť úspešnú akreditáciu školy, ktorá sa ale paradoxne vzťahuje na konkrétne miesto výkonu študijného programu. Po vykonaní usmerňujúcich krokov sa údajne vyučovanie z Trnavy presunie nazad do Piešťan.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 50, ktoré je v predaji od 9. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Amarila, Pamela, zajtra Žigmund