Cyklochodník otvoria až koncom decembra

  • Spravodajstvo
  • 9. decembra 2014, 16:20
  • Autor:vd

Práce na novom 458 metrov dlhom cyklochodníku a chodníku pre peších za 113-tisíc eur na ľavom brehu potoku Dubová v Piešťanoch mali byť pôvodne hotové do 16. augusta. Potom sa termín predĺžil do konca októbra. V dôsledku zosuvov svahov a nepriazne počasia celú trasu sprístupnia až v decembri.

Cyklisti od leta využívajú úsek, ktorý budovalo mesto. Začína sa pri hoteli Váh a pokračuje popri vodnom toku k mostu na Ulici D. Tatarku. Budovanie druhého úseku, ktorý vyúsťuje pri Mikrorajóne, mali vo svojej réžii pracovníci Slovenského vodohospodárskeho podniku.
Vybudovaná je asfaltová cestička, chodník zo zámkovej dlažby, sadové úpravy, osvetlenie, osadenie dopravného značenia. Zatiaľ však nie je sprístupnená časť pod mostom. Dozvedeli sme sa, že strihanie pásky zrejme ani nebude. Len čo sa chodník dokončí, môžu ho cyklisti užívať. „Práce na druhej časti cyklochodníka, od mosta po Mikrorajón, sa pre technické problémy pri úpravách svahov toku Dubovej, ktoré zabezpečovali pracovníci správcu potoka, oneskorili,“ uviedol pre Piešťanský týždeň Tibor Hlobeň z kancelárie primátora Piešťan. Mesto uznalo spomínaný dôvod ako objektívnu príčinu a s dodávateľom podpísalo dodatok k zmluve, ktorý posunul celkové ukončenie stavby. Tá by podľa T. Hlobeňa mala byť hotová do konca tohto roku.
Vodohospodári okrem cyklotrasy a chodníka pre peších postavili pár metrov od mosta vodný stav, ktorý v zimných mesiacoch zabezpečí po zamrznutí potoka možnosť korčuľovania.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 50, ktoré je v predaji od 9. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Amarila, Pamela, zajtra Žigmund