Zábava bola, aj keď sa veda premenila na ambulanciu

  • Kultúra a spoločnosť
  • 3. decembra 2014, 13:45
  • Autor:pror

Hotelákom z 5. A pripla stužky nádeje ich triedna učiteľka Iveta Zelenayová. Osemnásť dievčat a osem mládencov si svoj slávnostný večer užilo 21. novembra v jedálni svojej Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch.

Slávnostný program sa začal o šiestej večer tradičným privítaním rodičov. Pripínanie zelených stužiek a všetky oficiality zvládli za jeden a pol hodiny. Potom sa usadili k spoločnej večeri, po ktorej prišiel program pre pobavenie rodičov a pedagógov.
„Humorne sme zobrazili denný život študenta hotelovej akadémie. Najzábavnejšia bola zrejme scénka Hodina matematiky, ktorá bola poňatá v duchu, prečo nemáme čas sa učiť. Pobavila aj hodina nemčiny, kde sa poplietli tabuľky a žiak správne podľa scenára odpovedal, len to nesedelo s danou realitou, a tak z vedy po nemecky wissenschaft to bola zrazu ambulancia, čiže rettungswagen,“ opísala s úsmevom čerstvá držiteľka zelenej stužky
Ingrid Schwarzová.
Svoju triednu a zároveň učiteľku slovenčiny obdarovali voľnou vstupenkou na divadelné predstavenie podľa jej vlastného výberu, na ktoré pôjdu spoločne s ňou všetci žiaci z triedy. Tak už len vraj tŕpnu, akú klasiku si vyberie, lebo tú vraj miluje.
Zábava trvala do skorého rána spolu s rodičmi a pedagógmi, ktorí to vydržali spolu s mladými ťahať. Študentov čakajú ešte dozvuky na chate na Duchonke a potom už len poctivá príprava k maturite.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 49, ktoré je v predaji od 2. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina