Seniorom varili jedlá starých materí
Študenti Strednej odbornej školy obchodu a služieb na Mojmírovej ulici v Piešťanoch pripravili spolu so svojimi majsterkami odborného výcviku akciu s názvom Deň slovenskej kuchyne. V školskom zariadení Semafor varili v stredu 19. novembra jedlá našich starých materí.
„Naši študenti pripravili charakteristické slovenské pokrmy. K nim patrí napríklad kapustová polievka s klobásou a krúpami či pastiersky rezeň s opekanými zemiakmi a kapustovým šalátom s mrkvou,“ povedala nám majsterka odborného výcviku Miroslava Varhaníková.
Stravníci si mohli vybrať aj fazuľovú polievku so zeleninou a domácimi rezancami, zemiakové lokše s makom a lekvárom alebo važeckú pochúťku v zemiakovej placke. „Ja som si vybral bryndzové halušky so slaninkou a kyslé mlieko, pretože mi ich doma nemá kto navariť. Boli chutné a slaninka chrumkala pod zubami,“ povedal nám jeden zo stravníkov Jozef Dobiáš.