Seniorom varili jedlá starých materí

  • Kultúra a spoločnosť
  • 3. decembra 2014, 14:23
  • Autor:vd

Študenti Strednej odbornej školy obchodu a služieb na Mojmírovej ulici v Piešťanoch pripravili spolu so svojimi majsterkami odborného výcviku akciu s názvom Deň slovenskej kuchyne. V školskom zariadení Semafor varili v stredu 19. novembra jedlá našich starých materí.

„Naši študenti pripravili charakteristické slovenské pokrmy. K nim patrí napríklad kapustová polievka s klobásou a krúpami či pastiersky rezeň s opekanými zemiakmi a kapustovým šalátom s mrkvou,“ povedala nám majsterka odborného výcviku Miroslava Varhaníková.
Stravníci si mohli vybrať aj fazuľovú polievku so zeleninou a domácimi rezancami, zemiakové lokše s makom a lekvárom alebo važeckú pochúťku v zemiakovej placke. „Ja som si vybral bryndzové halušky so slaninkou a kyslé mlieko, pretože mi ich doma nemá kto navariť. Boli chutné a slaninka chrumkala pod zubami,“ povedal nám jeden zo stravníkov Jozef Dobiáš.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 49, ktoré je v predaji od 2. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 1. júla. V roku 1938 sa narodil pedagóg a publicista Kornel Duffek. Tento deň je Medzinárodným dňom…
  • 01.07.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 2. júla. Tento deň je Svetovým dňom UFO. Meniny má Berta.
  • 02.07.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 3. júla 2025
Meniny má Miloslav, zajtra Prokop