Privítali záujemcov o štúdium na cirkevnom gymnáziu

  • Spravodajstvo
  • 3. decembra 2014, 12:36
  • Autor:pror

Deň otvorených dverí usporiadali na Gymnázium sv. Michala Archanjela v Piešťanoch. Deviataci si v piatok 28. novembra mohli prehliadnuť priestory školy a oboznámiť sa s predmetmi, ktoré sa tu počas štvorročného štúdia vyučujú.

Úvod prehliadky zabezpečil osobne riaditeľ školy Peter Gašparík. Premietol deviatakom dokument z aktivít a výletov gymnazistov. Postupne sa žiaci presúvali po odborných laboratóriách, učebniach a kto chcel, mohol sa aktívne zapojiť i do športových aktivít v telocvični. „Chceme im ukázať, že napríklad aj taká matematika vôbec nemusí byť študentská nočná mora. V učebni chémie im naši žiaci priblížili spôsob výučby tohto predmetu,“ povedala nám gymnazistka Laura Šoková.
Záujemcovia o štúdium tak mali možnosť spoznať na vlastnej koži, ako vyzerá bežná vyučovacia hodina. „Na gymnáziu sa z cudzích jazykov vždy maturuje z úrovne B2, tak sme im chceli ukázať, že nie je sa čoho báť a ako takáto hodina u nás reálne prebieha. Okrem iného sa mohli oboznámiť s interaktívnou prednáškou dejepisu. Mohli nakuknúť na hodinu slovenčiny. Keďže je veľa predsudkov o štúdiu na cirkevnej škole, i takto chceme ukázať, že sme rovnakí študenti ako ktoríkoľvek iní stredoškoláci,“ dodala L. Šoková.
Študenti gymnázia o svojej škole tvrdia, že sú jedná veľká rodina aj vďaka tomu, že sú z hľadiska počtu študentov menšou školou.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 49, ktoré je v predaji od 2. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Bodnutím manžela vyvrcholila hádka v byte medzi manželmi v Novom Meste nad Váhom. Obaja boli pod vplyvom alkoholu. Informovala o…
  • 16.05.2024, 18:02
  • Krimi / Spravodajstvo
piatok, 17. mája 2024
Meniny má Gizela, zajtra Viola