Recept: Oriešková pochúťka
Suroviny:
Cesto: 5 ks vajcia, 200 g práškový cukor, 150 g zomleté lieskové/vlašské orechy, 2 ks jablká nahrubo nastrúhané, 2 polievkové lyžice hrubej múky, 1 polievková lyžica kakaa, 50 g hrozienka, pikantný džem na potretie po upečení
Krém: 500 ml smotana na šľahanie 33 %, 2 ks vanilkový cukor
Technologický postup:
Žĺtky s práškovým cukrom vyšľaháme, pridáme nastrúhané jablká, orechy, hrozienka, kakao a múku. Dobre premiešame a nakoniec vmiešame zľahka tuhý sneh z bielkov. Pečieme na vymastenom a orechmi vysypanom menšom plechu pri teplote 180 oC. Po upečení potrieme pikantným džemom, potrieme šľahačkovým krémom alebo nastriekame šľahačku a dozdobíme.
Krém: Deň vopred prevaríme smotanu na šľahanie s vanilkovým cukrom a v chlade necháme stáť 24 hodín. Vyšľaháme dohusta.