Recept: Oriešková pochúťka

  • Spravodajstvo
  • 26. novembra 2014, 15:08
  • Autor:HAĽW

Suroviny:
Cesto: 5 ks vajcia, 200 g práškový cukor, 150 g zomleté lieskové/vlašské orechy, 2 ks jablká nahrubo nastrúhané, 2 polievkové lyžice hrubej múky, 1 polievková lyžica kakaa, 50 g hrozienka, pikantný džem na potretie po upečení

Krém: 500 ml smotana na šľahanie 33 %, 2 ks vanilkový cukor

Technologický postup:

Žĺtky s práškovým cukrom vyšľaháme, pridáme nastrúhané jablká, orechy, hrozienka, kakao a múku. Dobre premiešame a nakoniec vmiešame zľahka tuhý sneh z bielkov. Pečieme na vymastenom a orechmi vysypanom menšom plechu pri teplote 180 oC. Po upečení potrieme pikantným džemom, potrieme šľahačkovým krémom alebo nastriekame šľahačku a dozdobíme.
Krém: Deň vopred prevaríme smotanu na šľahanie s vanilkovým cukrom a v chlade necháme stáť 24 hodín. Vyšľaháme dohusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín