V jeden deň dva vavríny pre Elektrárňu Piešťany

  • Spravodajstvo
  • 25. novembra 2014, 08:04
  • Autor:jk

Hneď dve prestížne ocenenia sa podarilo získať zrekonštruovanej historickej budove. Elektrárňa Piešťany získala vo štvrtok 20. novembra dva vavríny – stala sa Stavbou roka i Pamiatkou roka.

Bronzovú sošku Fénixa za Pamiatku roku 2013 si jej autori prevzali vo štvrtok popoludní vo dvorane ministerstva kultúry v Bratislave, ktorá súťaž vyhlasuje každoročne. Cenu získavajú zakaždým štyri projekty bez uvedenia poradia a ich súčasťou je šek na 8300 eur od Nadácie SPP. „Som veľmi rád, že našu niekoľkoročnú snahu ocenila aj odborná verejnosť. Pri rekonštrukcii sa nám podarilo skĺbiť históriu s najmodernejšími technológiami. Zámerne sme zachovali jednu časť budovy ako múzeum, ktoré poskytne pohľad na inventár a technické zariadenia pôvodnej elektrárne. Zároveň sme tu vytvorili interaktívne centrum pre študentov,“ uviedol pri preberaní ocenenia člen predstavenstva Západoslovenskej energetiky (ZSE) Marian Rusko.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 48, ktoré je v predaji od 25. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina