V Piešťanskom týždni 48/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 24. novembra 2014, 14:40
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Zrážku s autom chodec neprežil

Medzi obcami Dolný Lopašov a Chtelnica v nedeľu o tretej hodine ráno za zatiaľ presne nezistených príčin dvadsaťsedemročný vodič osobného auta Škoda Fabia zrazil ľavou časťou auta chodca Martina († 26) z Dolného Lopašova. Mladík svojim zraneniam na mieste dopravnej nehody podľahol.

Škandály v Nemocnici Alexandra Wintera pokračujú

Rozhádanú piešťanskú nemocnicu si preklepne i poslanecká kontrola. Tá podľa našich informácií by sa mala v nemocnici Alexandra Wintera objaviť už 2. decembra. Viac ako pol roka média prepierajú viaceré škandalózne problémy tohto zdravotníckeho zariadenia. Najnovšie dôveryhodnosťou nemocnice otriasa zamestnanecká petícia.


Zo stoličky šéfa úradu do kresla primátora

Stretli sme sa, keď na stoličke riaditeľa okresného úradu práce sedel posledné hodiny a čakal od vlády na odvolanie z funkcie. Nasledujúce štyri roky mu bude patriť stolička prvého muža Piešťan. Zhovárali sme sa s novým primátorom Milošom Tamajkom.

Oslavu výročia nežnej revolúcie spackala Piešťanská radnica

O tom, že 17. novembra sa na Námestí slobody v Pieštanoch v deň osláv pamätného dňa budú rozkladať vianočné trhy, organizátora spomienkovej slávnosti, ktorú riadne a včas ohlásil, radnica neinformovala. Mestský úrad sa vyhovára, že zlyhala komunikácia medzi jej organizáciami.


Posadí zbierka Wintera na Kolonádový most
?

Sochu za 48 tisíc eur plánuje dostať na Kolonádový most partia mladých ľudí z občianskeho združenia Pro Winter. Jej autorom je Roman Hrčka. Tento mladý Novozámčan, ktorý Piešťancom vytvoril aj bustu Eugena Suchoňa, vymodeluje aj odleje Ľudovíta Wintera z bronzu.

Deň slávy pre Elektráreň Piešťany

Hneď dve prestížne ocenenia sa podarilo získať zrekonštruovanej historickej budove. Elektrárňa Piešťany získala 20. novembra hneď dva vavríny – stala sa Stavbou roka i Pamiatkou roka.


Luskáčika tancovali Kyjevčania, ocenili ho deti aj dospelí

Po roku sa v Piešťanoch opäť predstavilo Kyjevské mestské akademické divadlo s nesmrteľnou legendou – baletným predstavením Luskáčik od P. I. Čajkovského. Pôsobivú baletnú rozprávku uvideli diváci v sobotu 22. novembra v Dome umenia hneď dvakrát. Drvivú časť publika tvorili deti a mládež.


Kajakár M. Michálek: Počas tréningu vedľa nás plávajú delfíny

Vodácka sezóna len pred pár týždňami skončila, no nádejný štvorkajak v zložení Viktor Demin, Gábor Jakubík, Marek Krajčovič a Piešťanec Matej Michálek sa už pripravuje na ďalšiu sezónu. Slovenská „káštvorka“, ktorá patrí k svetovej elite si na začiatok prípravy si zvolila destináciu slnečnej Floridy v USA a my sme sa pozhovárali s piešťanským rodákom M. Michálkom, ako to na ich sústredení doposiaľ vyzerá.


Tréner Čajok Pospíšil rozšíri realizačný tím reprezentácie žien SR

Tréner Piešťanských Čajok v extralige basketbalistiek Martin Pospíšil rozšíri realizačný tím slovenskej reprezentácie žien, ktorej hlavným trénerom je Maroš Kováčik a jeho asistentom Peter Jankovič. Slovenky v júni postúpili na majstrovstvá Európy 2015 do Maďarska a Rumunska, ktoré budú dôležité aj z hľadiska kvalifikácie na olympijské hry do Ria de Janeiro 2016.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava