Free Tenors

  • Kultúra a spoločnosť
  • 20. novembra 2014, 13:45
  • Autor:ts

Pozývame vás na koncert Free Tenors, ktorý je súčasťou Homage To Dodo Šošoka. Koncert sa uskutoční 21. novembra o 20.00 hod. v Art Jazz Gallery Kursalon. Lídrom kvinteta je rakúsky saxofonista Harry Sokal, ktorý spolu s Dodom Šošokom otváral pôvodnú Art Jazz Gallery na pešej zóne. Jeho spoluhráčmi budú nemenej známi Bernard Wiesinger – tenor saxofón, Ondřej Štveráček- tenor saxofón, Tomáš Baroš – kontrabas a Marián Ševčík – bicie nástroje.

Netradičné spojenie troch vynikajúcich tenorsaxofonistov – Harry Sokal, Bernhard Wiesinger a Ondrej Štveráček sľubuje viac ako nevšedný zážitok.

“Free tenors” – tri znaky, tri krajiny – jeden zážitok. Hudobné dobrodružstvo z troch krajín jedného z najvýznamnejších saxofonistov v Európe, Harryho Sokala. K spolupráci si prizval  Bernharda Wiesingera (AT) a českého saxafonistu Ondřeja Štveráčka. Výsledný triumvirát vie, ako sa navzájom inšpirovať a využiť svoje hudobné schopnosti.  Tri rôzne znaky v hľadaní nového, nekonvenčného…Spojenie troch tenorov dopĺňa Tomáš Baroš (CZ) na kontrabase a Marián Ševčík (SK) na bicie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava