Tréner Čajok Pospíšil rozšíri realizačný tím reprezentácie žien SR

  • Šport / Basketbal
  • 19. novembra 2014, 13:19
  • Autor:sita

Tréner Piešťanských Čajok v extralige basketbalistiek Martin Pospíšil rozšíri realizačný tím slovenskej reprezentácie žien, ktorej hlavným trénerom je Maroš Kováčik a jeho asistentom Peter Jankovič. Informuje o tom oficiálny web Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA). Slovenky v júni postúpili na majstrovstvá Európy 2015 do Maďarska a Rumunska, ktoré budú dôležité aj z hľadiska kvalifikácie na olympijské hry do Ria de Janeiro 2016.

"Dobre poznáme náročnosť programu prípravy na také dôležité podujatie, a najmä náročnosť samotných majstrovstiev Európy. Preto som už v záverečnom projekte po kvalifikácii žiadal rozšíriť realizačný tím o ďalšieho člena. Túto možnosť mi odobrila športovo-metodická komisia SBA a konkrétne meno podlieha schváleniu výkonného výboru SBA. Jeden z asistentov bude zodpovedný za skauting, ktorý je v dnešnom sofistikovanom basketbale veľmi dôležitý," uviedol tréner reprezentácie Maroš Kováčik a na Pospíšilovu adresu poznamenal: "Tu nebolo nad čím rozmýšľať. Ja som s ním túto možnosť preberal nezáväzne už počas leta, keď sme spolu absolvovali trénerský seminár v Taliansku. Myslím si, že momentálne sa na túto pozíciu nehodí nikto iný, kto by bol taký kvalitný, ako je práve on. Samozrejme, že pred oznámením mena členom SBA, sme spolu komunikovali a snažil som sa Maťovi prezentovať moju predstavu našej spolupráce. Som veľmi rád, že sme rýchlo našli spoločnú reč a naše predstavy a očakávania sa hneď zhodli."

Tridsaťdvaročný Martin Pospíšil (nar. 18. decembra 1981 v Bojniciach) už má skúsenosti z vedenia mládežníckych výberov SR a takisto bol asistentom Natálie Hejkovej na lavičke žien na seniorských majstrovstvách Európy v Poľsku 2011. "Samozrejme, že sa na túto zaujímavú spoluprácu teším. Je pre mňa cťou a obrovskou výzvou byť súčasťou reprezentácie Slovenska. V lete sa podarilo postúpiť na ME a utvoriť v tíme výbornú atmosféru, čo ponúka skvelý základ pre ďalší progres," podotkol Pospíšil.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava