Najväčší nárast nehodovosti bol v piešťanskom okrese

  • Spravodajstvo
  • 19. novembra 2014, 08:35
  • Autor:KR PZ

V mesiaci október zaznamenala polícia v Trnavskom kraji 120 dopravných nehôd, čo je o jednu menej ako vlani. Z toho na trinástich sa podpísal alkohol. Najviac nehôd – 30 – bolo v okrese Trnava, v okresoch Dunajská Streda 23, Galanta 18, Senica 15, Piešťany 14, Skalica 11 a 9 nehôd v okrese Hlohovec. Nárast v počte nehôd bol zaznamenaný v okresoch Piešťany (+4) a Senica (+2).

V októbri na cestách kraja zomreli až traja účastníci nehody. Deväť ľudí sa zranilo ťažko, ľahké zranenia utrpelo 49 osôb. Požitie alkoholu pri nehodách bolo u vodičov zistené v 13 prípadoch, čo je o štyri viac ako vlani.
Väčšinu nehôd zavinili vodiči motorových vozidiel, chodci zavinili dve nehody, cyklisti sedem. V mesiaci október došlo k 10 nehodám s účasťou chodca a tiež k 10 nehodám s účasťou cyklistu.
Hlavnou príčinou nehodovosti v Trnavskom kraji bolo porušenie povinností vodiča, nasledovalo porušenie povinnosti účastníka cestnej premávky a nedovolená rýchlosť jazdy. Polícia opätovne pripomína vodičom niektoré z ich povinností v zmysle zákona o cestnej premávke. Vodič je povinný venovať sa plne vedeniu vozidla a sledovať situáciu v cestnej premávke, brať ohľad na vozidlo označené osobitným označením a na označené výcvikové vozidlo autoškoly, dbať na zvýšenú opatrnosť voči cyklistom a chodcom, najmä deťom, osobám so zdravotným postihnutím, osobitne voči osobám, ktoré používajú bielu palicu, a starým osobám, dať prednosť chodcovi, ktorý vstúpil na vozovku a prechádza cez priechod pre chodcov, pritom ho nesmie ohroziť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián