Elektrotechnici sú hudobníci, hrali rodičom aj pedagógom

  • Kultúra a spoločnosť
  • 19. novembra 2014, 08:59
  • Autor:vd

Dvadsaťjeden študentov 4. B triedy Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Piešťanoch zažilo spolu s pedagógmi, rodičmi i priateľkami stužkovú slávnosť v jedálni Hotelovej akadémie Ľ. Wintera.

V piatok 14. novembra ju sprevádzali chvíle napätia i radosti. Nechýbal Gaudeamus, kytice, prvý tanec s rodičmi, profesorkami, večera a po nej program. „Nacvičovať sme ho začali minulý utorok a do piatku sme každý deň niečo pridávali,“ povedal nám hovorca triedy Ján Vydarený. V kolektíve 24 študentov, ktorému šéfuje pedagóg Dušan Solovic, sa nachádza pomerne silná skupina hudobníkov. „Preto sme vytvorili kapelu a hrali do tanca ľudové piesne. Potom sme si zatancovali na známe skladby, veštili z pexesa a predviedli scénku z relácie S.O.S.,“ dodal.
Aby mal ich triedny pamiatku na super kolektív zložený zo samých chalanov, dali mu vyrobiť fľašu s gravírovaním a reprezentačné hodinky. To aby vždy, keď sa pozrie, ako rýchlo beží čas, si spomenul na fajn chalanov, s ktorými sa denne stretával na hodinách elektrotechnických predmetov, ale i počas praxe.
Po stužkovej čaká aj týchto študentov už len sústredená príprava na maturity. Väčšia časť triedy si dobrovoľne vybrala matematiku. „Tá nám pomôže dostať sa na vysoké školy. Ale mnohí z nás ešte nie sú na sto percent rozhodnutí, či si podajú prihlášky. Ak áno, drvivá väčšina bude pokračovať v štúdiu elektrotechniky,“ skonštatoval hovorca. Aj títo maturanti plánujú dozvuky. Kedy a kde, na tom sa ešte dohodnú.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 47, ktoré je v predaji od 18. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav