Burza v prospech útulku bola úspešná

  • Spravodajstvo
  • 19. novembra 2014, 08:28
  • Autor:pror

Niekoľko desiatok záujemcov si našlo cestu do piešťanského mestského kultúrneho strediska. V stredu 12. novembra tu Útulok Piešťany zorganizoval burzu, ktorej výťažok išiel v prospech nechcených štvornohých chlpáčov.

Na dobročinnej akcii sa zúčastnilo niekoľko desiatok záujemcov. „Prišli takí, čo si chceli niečo kúpiť, ale aj takí, čo nám prišli venovať financie na chod útulku,“ povedala nám predsedníčka organizácie Útulok Piešťany. Burzu organizujú niekoľkokrát v roku. Prostriedky, ktoré získajú, idú na zdravotnú starostlivosť o štvornohých bezdomovcov.
Pred zavedením nového zákona o predaji na tržniciach, ktorý prišiel do platnosti tohto roku, svoj stánok rozprestierali i na tržnici na Žilinskej ceste pri obchodnom dome Kocka. Podľa zmien by však po novom museli zakúpiť registračnú pokladnicu a splniť ďalšie náležitosti, ktoré by výťažok v prospech zvierat pohltili. „Túto burzu považujeme za úspešnú, i keď by nám viac vyhovoval víkendový termín. Nemáme však svoju vlastnú sálu. Bohužiaľ, musíme sa prispôsobiť tomu, ako to je,“ zhodnotila Ľ. Baleková. V kasičke nechcených zvierat z útulku napokon skončilo 145 eur.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 47, ktoré je v predaji od 18. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián