V Piešťanskom týždni 47/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 17. novembra 2014, 15:26
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Volebný špeciál: výsledky volieb v piešťanskom regióne

Už od rána začali počas sobotných komunálnych volieb v Piešťanoch prichádzať do volebných miestností  prví voliči. Niektorí sa obliekli ako do kostola, iní mali na pleciach ruksaky, pretože sa chystali využiť predĺžený víkend pobytom v horách. Navštívili sme viaceré okrsky, aby sme zmapovali situáciu, aká panovala medzi voličmi ale aj členmi komisií. Okrem toho sme pripravili volebný špeciál – kompletný zoznam nových primátorov starostov nášho regiónu. Dočítate sa i to, ktorí poslanci budú tvoriť piešťanský parlament.


Riaditeľka nemocnice podala trestné oznámenie

V piatok 14. novembra podala M. Domčeková trestné oznámenie na neznámeho páchateľa vo veci verejného obstarávania CT prístroja v roku 2012. Obstarávanie  bolo síce zrušené vtedajšou dozornou radou, ale nie je vyjasnený jeho proces.


Obyvatelia Kukučínovej ulice: "Už mesiace chodíme pomedzi bagre!"

Bágre, zbíjačky a rôzne ďalšie stavebné stroje lemujú v týchto dňoch Kukučínovu ulicu v Piešťanoch po jej oboch stranách. Pracoviská robotníkov nie sú ohradené, chodci sa len s námahou a veľkou obozretnosťou musia predierať pomedzi autá a mechanizmy. Obyvatelia ulice i majitelia obchodných prevádzok sú z tejto situácie už zúfalí.


Piešťanská radnica zdôvodňuje poplatky zákonom z roku 1967

Ak chcete od piešťanského mestského úradu, aby upravil zeleň, ktorá mu patrí, musíte za to zaplatiť. V prípade, že úradníkom túto informáciu podá fyzická osoba, čiže bežný občan musí zaplatiť desať eur. Poriadne sa takáto žiadosť predraží firmám, alebo živnostníkom, pretože tí na radnici nechajú až sto eur. Inak sa z požiadavkou o úpravu mestskej zelene, ktorá môže napríklad zatieňovať okná až tak, že po celý deň musia ľudia vo svojich domoch alebo bytoch svietiť, prípadne narúša vodovodné, či odpadové potrubia nebudú na radnici ani zaoberať.


Prvý ostrovček slobody v Piešťanoch

Od udalostí revolúcie označovanej ako Nežná uplynulo štvrťstoročie. Ich priebeh v samotných Piešťanoch doposiaľ nikto presne nezmapoval a pravdepodobne aj v budúcností zostanú len zanesené pod závojom rôznych interpretácií, právd, poloklamstiev i lží. K historickým udalostiam, ktoré odštartoval 17. november roku 1989, sa vraciame v téme týždňa.


Cena pre elektráreň Piešťany

Projekt Elektrárňa Piešťany má príležitosť získať tento  týždeň získať hneď dve uznania: Vo štvrtok 20. novembra zabojuje o cenu Fénix – Pamiatka roka 2013 a o niekoľko hodín neskôr aj o Stavbu roku. Podľa našich, zatiaľ nepotvrdených informácií, si víťaznú sošku Fénixa odnesie práve projekt piešťanskej elektrárne!


Rally pretekári Vrábel s Michalcom dosiahli aj so slabším autom veľké úspechy 

V druhom pokračovaní nášho nového seriálu Rozhovory bez mantinelov sme sa pozhovárali s rally pretekármi Tomášom Vráblom a Pavlom Michalcom, ktorí majú za sebou veľmi úspešnú sezónu, keďže v Slovenskom Rally Pohári 2014 dokázali zvíťaziť vo svojej triede P1 a v celkovom poradí bez rozdielu objemu motora skončili na štvrtom mieste, napriek tomu, že ich auto Daihatsu, na tom nie je výkonnostne najlepšie. O to väčšiu váhu ich výsledky majú. 


Čajky porazili Slovanistky rozdielom triedy 

Basketbalistky Piešťanských Čajok sa v sobotu podvečer predstavili na domácej palubovke proti Slovanu Bratislava a opäť dokázali zvíťaziť. Hoci v prvej časti hry sa víťazstvo nerodilo ľahko, Čajky následne zapli, vo všetkých činnostiach sa zlepšili a zvíťazili v jednoznačnom pomere 82:40. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava