Čajkovského klasika je späť

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 13. novembra 2014, 08:08
  • Autor:ts music art

Luskáčik a Labutie jazero sa vracajú na Slovensko. Po roku sa na Slovensku opäť predstaví svetoznáme Kyjevské mestské akademické divadlo s nesmrteľnou legendou. V minulom roku zavítalo do piatich slovenských miest, tento rok ich bude až šesť. S predstavením Luskáčik vystúpia 22. novembra o 15.00 a 19.00 hod v Dome umenia v Piešťanoch.

Kyjevský City Balet je považovaný za teleso, v ktorom tancujú tí najlepší tanečníci na svete a Luskáčika v ich podaní budú môcť vidieť diváci práve v kúpeľných Piešťanoch. V ostatných mestách si prídu na svoje fanúšikovia Labutieho jazera. Prevedenie Luskáčika a Labutieho jazera v podaní kyjevských tanečníkov je pravdepodobne najprofesionálnejšie spracovanou verziou v 120-ročnej histórii týchto diel, a preto sa určite bude na čo pozerať. „ Kyjevské mestské divadlo je niekoľkonásobným víťazom najvyššej divadelnej ceny v Ukrajine – Kyjevskej Pektoraly a aj držiteľom Národnej ceny Ukrajiny Tarasa Ševčenka. Diváci mali už minulý rok možnosť oceniť precíznosť a tanečnú noblesu, ktorú do predstavení ukrajinskí umelci vložili. Očakávame, že svojej povesti nezostanú dlžní nič ani teraz,“ povedal Rudolf Héger, organizátor vystúpení Kyjevského City Baletu na Slovensku. Celkovo odohrá až 5 predstavení.

Jedno z významných divadiel Ukrajiny – Kyjevské mestské akademické divadlo v roku 2012 oslavuje 30 ročné jubileum. Zakladajúcimi členmi v roku 1982 sa stali známi hudobníci – národní umelci Ukrajiny – hlavný dirigent Evgenij Dušenko, hlavný zbormajster Michail Krečko a riaditeľ Ivan Dorošenko.

1. februára 1985 divadlo otvorili operou ukrajinského hudobného klasika Mikoly Lysenka „Zima a Jar“.

Divadlu patri opera, balet, symfonický orchester, spevácky zbor – spoločne viac ako 250 umelcov. Talentovaní, vysoko profesionálni hudobníci : sólisti – vokalisti, zboristi, inštrumentalisti, baletní umelci – absolventi konzervatórií, hudobných akadémii a choreografických učilíšť Kyjeva, Moskvy, St. Peterburgu, Permi, Ľvovu, Charkova a ďalších miest. Mená hlavných sólistov divadla sú známe ďaleko za hranicami Ukrajiny.

Sobota 22. 11. 2014 o 15.oo a 19.00 hod.



Vstupné: 16€, 18€, 20€

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel