Recept: Vyprážané jablká v cestíčku

  • Kultúra a spoločnosť
  • 12. novembra 2014, 09:17
  • Autor:HAĽW

Suroviny:
600 g jablká, 150 g hladká múka, 2 ks vajce, 100 g mlieko, 200 g olej, 1 ks škoricový cukor

Technologický postup:
Jablká ošúpeme, vykrojíme jadrovník a nakrájame ich na hrubšie kolieska. Oddelíme žĺtky od bielkov, žĺtky vymiešame s mliekom, hladkou múkou a štipkou soli na hustejšie cestíčko, pridáme tuhý sneh z bielkov a jemne zamiešame. Jablká obaľujeme v hladkej múke, v cestíčku a vyprážame v rozpálenom oleji. Hotové, ešte teplé posýpame škoricovým cukrom. Môžeme podávať s teplými sladkými omáčkami.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 3. novembra. Tento deň je Sviatkom sv. Huberta, patróna poľovníkov. Meniny má dnes Hubert.
  • 03.11.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 2. novembra. Tento deň patrí Pamiatke zosnulých.
  • 02.11.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Ako uvádza predkladateľka návrhu rozpočtu Mestskej knižnice v Piešťanoch pre rok 2026, jej riaditeľka Margita Galová, pri zostavovaní rozpočtu knižnice…
  • 03.11.2025, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
Dnes je sobota 1. novembra. Tento deň je Sviatkom všetkých svätých a Svetovým dňom vegánov. Meniny má dnes Denis, Denisa.
  • 01.11.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 3. novembra 2025
Meniny má Hubert, zajtra Karol