Pozor na falšované oblečenie, ale i hračky!

  • Spravodajstvo
  • 11. novembra 2014, 15:48
  • Autor:pror

Nezadržateľne sa blíži obdobie Vianoc a každý z nás už začína rozmýšľať nad darčekom pre svojich najbližších. Obdobie veľkých nákupov však zneužívajú i nepoctiví obchodníci. Falošná sviečková alebo alkohol nepredstavujú jediné nebezpečenstvo, ktoré v obchodoch číha na spotrebiteľov. Kúpychtivých zákazníkov lákajú i podozrivo lacné kozmetické výrobky, cukrovinky, potrava pre domácich miláčikov, detské hračky, ale aj tabakové výrobky.

Colníci však varujú pred lákavými ponukami. „Kvalitný materiál má svoju cenu. Ak nájdete dámsku obuv luxusnej značky pod päťdesiat eur, celkom určite ide o falzifikát,“ povedala pre Piešťanský týždeň hovorkyňa trnavských colníkov Iveta Švárna. Len v Piešťanoch a okolí za uplynulý rok zabavili vyše sto kusov „fejkového“ tovaru na pultoch obchodov. Boli medzi nimi napodobeniny parfumov, dámskeho oblečenia, hračiek, ale i peňaženiek, tašiek či detských topánok.
U falšovaného tovaru je podľa nej výrazná najmä slabá kvalita výroby. „Preskúmajte spoje a prešívanie. Musí byť precízne. Na štítku výrobku musí byť oficiálna značka a registračné číslo. Značkové hračky zabalené v obyčajnom igelitovom sáčku sú tiež podozrivé. Na falzifikáty pozor najmä na tržniciach,“ vysvetlila I. Švárna. A pridala zopár rád, ako „fejky“ od originálneho tovaru rozoznať.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 46, ktoré je v predaji od 11. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava