V Piešťanskom týždni 46/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 10. novembra 2014, 10:01
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Riaditeľka nemocnice odstúpiť nemieni, funkcie sa vzdá len ak sa preukáže pochybenie

Piešťanskí pacienti sa tak skoro vyšetrenia pomocou počítačovej tomografie asi nedočkajú. Riaditeľka Nemocnice Alexandra Wintera Mária Domčeková totiž v piatok 7. októbra zaslala spoločnosti Medical Group SK návrh na ukončenie zmluvy na kúpu CT prístroja za 1,6 milióna eur dohodou. Piešťanská radnica sa od celej tejto kauzy dištancuje.

Náraz do stromu vodič neprežil

Na Orviskej ceste vyhasol v nedeľu 9. novembra  okolo 6.40 h život 26-ročného vodiča z Piešťan. Auto išlo po rovnom úseku cesty, no po prejazde mostíka nad miestnym potokom dostalo  šmyk. Tu zišlo mimo cestu a narazilo do stromu.


RE: V piešťanskej nemocnici sa vraj správali nehumánne

Bolesť, ktorú cítim po strate mojej manželky, ktorá zomrela v piešťanskej nemocnici dňa 28. októbra po tom, čo ju v terminálnom štádiu onkologického ochorenia, vysilenú, blúzniacu a vykrikujúcu priviazali k posteli bez možnosti brániť sa sa znásobila, keď som si prečítal v minulom vydaní Piešťanského týždňa argumenty riaditeľky M. Domčekovej. Tá tvrdila, že moja žena dlhodobo neužívala lieky, aj preto sa jej stav zhoršil. Nie je to pravda. Tiež argumentovala, že po podaní liekov sa jej stav zlepšil. Ako sa zlepšil, keď dva dni na to zomrela?


Hlasovanie o rozpočte mesta záujem verejnosti neprilákal

Mestskí poslanci spolu s vedením radnice sa zišli 6. novembra na svojom 9. zasadnutí v tomto roku v zasadačke mestskej knižnice. V pokojnej atmosfére bez záujmu piešťanskej verejnosti schválili najdôležitejší dokument mesta pre budúci rok a to jeho rozpočet.


Pozor na falšované oblečenie, ale i hračky!

Nezadržateľne sa blíži obdobie Vianoc a každý z  nás už začína rozmýšľať nad darčekom pre svojich najbližších. Obdobie veľkých nákupov však zneužívajú i nepoctiví obchodníci. Falošná sviečková, alebo alkohol nepredstavujú jediné nebezpečenstvo, ktoré v obchodoch číha na spotrebiteľov. Kúpychtivých zákazníkov lákajú i podozrivo lacné kozmetické výrobky, cukrovinky, potrava pre domácich miláčikov, detské hračky, ale aj tabakové výrobky.

Tá naša stužková

Po dušičkovom víkende sa opäť v Piešťanoch rozbehli stužkové na všetkých miestnych stredných školách. I my sme boli pri tom a zaznamenali sme nezabudnuteľné okamžiky budúcich maturantov. V piatok 7. novembra si pripli zelené stužky nádej študenti gymnázia Pierra de Coubertina, Strednej odbornej školy záhradníckej a Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej.

Výkonný riaditeľ Čajok M. Drgoň: Basketbalový svet nás vníma, ako spoľahlivý klub

V Piešťanoch máme v súčasnosti dve extraligové družstvá. Okrem hokejových havranov si v súťaži veľmi dobre počínajú basketbalistky Piešťanských Čajok, ktoré sa v priebehu troch rokov zaradili medzi slovenskú špičku. Na úvod nášho nového seriálu Rozhovory bez mantinelov sme sa pozhovárali s výkonným riaditeľom Piešťanských Čajok Milošom Drgoňom, ktorý prezradil čitateľom Piešťanského týždňa množstvo zaujímavých informácii.

Futbalová jeseň je za nami, Borovce i Drahovce vysoko vyhrali  a prezimujú druhé

Jesenná časť regionálnych futbalových súťaží sa počas víkendu skončila a tímy teraz čaká zimná prestávka. Do posledného kola však pozbierali mužstvá všetky sily a opäť nebola núdza o zaujímavé stretnutia. Skvele sa prezentovali Drahovce, ktoré ôsmimi gólmi rozstrieľali Dvorníky a prezimujú na druhom mieste. Podobne sú na tom aj Borovce, ktoré vyhrali 6:0 nad Dolným Trhovišťom a na jar budú naháňať prvé Madunice. Strelecky sa darilo Koprnovi z Boroviec a Vančovi z Drahoviec, ktorí nastrieľali po tri góly. Tabuľky všetkých súťaží po jesennej časti vám prinesieme v nasledujúcom čísle.

V búrlivej atmosfére sa z víťazstva v Rakoviciach tešili

Desiate kolo kolkárskej prvej ligy západ lákalo derby medzi TJ Rakovice a MKK Piešťany. Aktuálne postavenie a forma oboch družstiev sľubovalo vyrovnaný a kvalitný zápas, ktorý sa nakoniec aj uskutočnil, no o kúsok lepší boli Piešťanci, ktorí zvíťazili 6:2 (3323 – 3397). Vyzdvihnúť treba najmä búrlivú atmosféru, ktorá v rakovickej kolkárni bola napriek rivalite veľmi priateľská.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav