Piešťany posilnil skúsený český obranca Ivo Kotaška

  • Hokej / Šport
  • 10. novembra 2014, 12:48
  • Autor:ts

Hokejisti ŠHK 37 hlásia posilu do defenzívy! Po reprezentačnej prestávke sa k tímu havranov pripojil skúsený český obranca Ivo Kotaška, ktorý by mal v Piešťanoch pôsobiť do konca sezóny. Tridsaťštyriročný pravák naposledy pôsobil v prvoligovom Havlíčkovom Brode, no dlhé roky odohral v extraligových Českých Budějoviciach, či Znojme. Nová akvizícia by mala v drese Piešťan nastúpiť už v stredu proti Košiciam

Ivo, ako sa zrodil Váš angažmán u piešťanských havranov?
Sám ani neviem. Bolo to cez trénera Jardu Brabca, ktorý sa pozná s pánom Laiferom. Ten ma spolu s prezidentom Lušňákom kontaktoval, dohodli sme sa na podmienkach a som tu.
Prichádzate do úplne neznámeho prostredia, či poznáte niekoho z hráčov ŠHK 37?
Z videnia poznám akurát poznám akurát Tomáša Brňáka, ale inak nepoznám osobne nikoho.
V čom si myslíte, že môžete pieštanskému tímu pomôcť?
O tom je ešte skoro hovoriť, uvidí sa v zápasoch. Ťažko, je to po jednom tréningu súdiť. Viem, že Piešťany inkasovali veľa gólov, tak sa hlavne budem snažiť pomôcť v obrane. Zrejme preto ma aj angažovali.

Máte 34 rokov, v minulosti ste dlhé roky pôsobili v českej extralige, či v Poľskej lige, takže skúseností máte zrejme na rozdávanie. Budete sa snažiť aj usmerniť spoluhráčov, nakoľko je v Piešťanoch pomerne mladý tím?
Uvidíme postupom času. Najskôr sa musím adaptovať a spoznať chalanov. Potom uvidíme, čo sa bude dať robiť, ale rád by som prispel svojimi skúsenosťami k dobrým výsledkom.

Aké ste mali referencie na slovenskú extraligu a konkrétne na Piešťany?
Moc som si toho nezisťoval. Slovenskú extraligu som po očku sledoval, vedel som, že je tu mladý kolektív a že Piešťany dostávali veľa gólov, na druhej strane ich však aj dosť dávali, čo je fajn. Takže, dúfam, že k niečomu aj ja prispejem.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava