Na cestu do Škótska si pribaľte dáždniky, no zážitok bude stáť za to

  • Spravodajstvo
  • 5. novembra 2014, 11:05
  • Autor:ip

Bratislavský cestovateľ, dobrodruh a fotograf Filip Gelačík videl už mnoho krajín a svoje zážitky z ciest si nenechal pre seba. Do Piešťan sa vracia pravidelne niekoľko rokov, aby ľudí zlákal na cestovanie po cudzine. Tentoraz v Piešťanskom informačnom centre prezentoval krajinu s pravdepodobne najzelenšou prírodou v Európe – Škótsko.

Kroky mladého cestovateľa sem viedli dvakrát. Prvý výlet absolvoval pred piatimi rokmi a v hlavnom meste Edinburghu strávil celé leto, respektíve sto dní. Časť pobytu pracoval a potom cestoval. Druhú cestu smeroval predovšetkým na vysočinu a ostrovy. „Cestovanie som vždy bral tak, že treba objavovať nové destinácie. Dnes to vidím inak. Škótsko mám veľmi rád a je tam veľa toho, čo človek by mal pozrieť. Okrem iného sú krásne hlavne ostrovy a severné pobrežie,“ uviedol F. Gelačík.
Krajinu si obľúbil hlavne kvôli miestnym ľuďom a cestovaniu po ostrovoch Kintyre, Arran a Shetlandoch či pobrežných dedinkách i objavovaniu histórie v Edinburghu. Zaujímavým pre neho bol pobyt na ostrove Holy Isle, kde sa nachádza budhistický kláštor a je tam možnosť v lete stráviť čas pri rôznych dobrovoľníckych programoch.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 45, ktoré je v predaji od 4. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard