Mesto sa vykašľalo na ľudí postihnutých víchricou

  • Spravodajstvo
  • 5. novembra 2014, 13:05
  • Autor:Jozef Gubala z Hviezdoslavovej ulice a obyvatelia postihnutých ulíc

Už uplynul viac ako týždeň po veternej smršti, ktorá v stredu 22. októbra postihla Piešťany. Obyvatelia najviac postihnutých ulíc unavenými pohľadmi pozerajú na opravené strechy, satelitné antény, fasády, autá. Veď museli chodiť do práce a zároveň ratovať svoje obydlia pred dažďom, zháňať materiál, majstrov, upratovať ulice, záhrady.

Kto týmito ulicami prešiel, na vlastné oči videl to, čo na fotkách nevyzeralo až tak strašne. Potom každý pochopil, čo sa v to ráno o 02.15 vlastne stalo, akú silu môže mať vietor. Pri týchto slovách sa človeku stiahne hrdlo, neverí, ako takéto tragédie spájajú obyčajných ľudí.
Preto píšem obyčajných ľudí, lebo ľudia, ktorých sa táto kalamita dotkla, si navzájom pomáhali. Keď ale jedna obyvateľka postihnutej ulice prišla s prosbou, či by mesto nemohlo dať odviezť odpad z kalamity, ktorý bol na jednej veľkej kope, pracovníčka mestského úradu jej odpovedala, že mesto s tým nič nemá, aby sme si to zabezpečili na svoje náklady. A tak sme s pomocou ochotných a dobrých ľudí vybavili odvoz odpadu pred jej domom, ako by sme nemali dosť svojich starostí s opravami domov.
Mám ešte jeden poznatok. Ani ľudia z mestského úradu, ba ani poslanci nášho obvodu neprejavili štipku záujmu a spolupatričnosti. Nik z nich sa neprišiel pozrieť a spýtať sa, ako by nám mohol pomôcť! Kladiem si otázku: „Opäť máme voliť takýchto ľahostajných ľudí, ktorí kašľú na občanov?“
Kalamity sa stávajú aj na iných miestach. Povodne, požiare, veterné katastrofy sú už dnes bežné a v takýchto prípadoch vždy prichádza aká-taká pomoc či už od mesta, alebo od štátu. Možno máme smolu, že táto veterná smršť nezasiahla celé Piešťany. Potom by možno prišli na pomoc aj vojaci alebo obrnení policajti ako na futbal alebo hokej!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava