Kozák nominoval Hološka do futbalovej reprezentácie

  • Šport / Futbal
  • 5. novembra 2014, 08:45
  • Autor:sita/red

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák nominoval na zápas proti Macedónsku (sobota 15. novembra o 20.45 h v Skopje) v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska a medzištátne prípravné stretnutie s Fínskom (utorok 18. novembra o 17.00 h v Žiline), po dlhšom čase aj piešťanského rodáka Filipa Hološka, ktorý je ako kmeňový hráč Besiktasu Istanbul na hosťovaní v Caykure Rizespor.

"Toto bolo pre mňa náročné rozhodnutie, pretože Martin Jakubko, keď prišiel do reprezentácie, stále poctivo trénoval, bol pripravený podať čo najlepší výkon a nikdy nesklamal. Nedávno však podstúpil operáciu a teraz dlhodobo nehráva, takže na rozdiel od Hološka, ktorý po prestupe z Besiktasu pravidelne hráva na dobrej úrovni, som sa rozhodol pre Filipa," vysvetlil tréner výmenu v útoku. Po dlhodobej pauze spôsobenej zranením sa do národného tímu vracia aj univezál ľavej strany ihriska Dušan Švento. "S ním som vždy počítal do nominácie. Dušan Švento mal zdravotné problémy, preto z nominácie vypadol. Teraz po prestupe do Kolína a po operácii sa dostal do dobrej športovej formy, pravidelne hráva v I. bundeslige, čomu som rád a teším sa na stretnutie s ním," doplnil Ján Kozák na margo ružomberského rodáka. Švento naposledy hral za slovenskú reprezentáciu v marcovom medzištátnom prípravnom stretnutí proti Izraelu v Netanyi (3:1), Hološko tiež naposledy nastúpil v tomto zápase.

Slovensko je lídrom C-skupiny spomenutého kvalifikačného cyklu, z troch doterajších zápasov nazbieralo deväť bodov za víťazstvá nad Ukrajinou, Španielskom i Bieloruskom. Macedóncom patrí s tromi bodmi na konte štvrtá priečka, dosiaľ jediný úspech si pripísali v októbrovej domácej konfrontácii s Luxemburčanmi (3:2).
Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na stretnutie proti Macedónsku v C-skupine kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska (sobota 15. novembra o 20.45 h v Skopje) a medzištátny prípravný zápas proti Fínsku (utorok 18. novembra o 17.00 h v Žiline):
Brankári (3): Ján Mucha (Krídla Sovietov Samara/Rus.), Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň/ČR), Ján Novota (SK Rapid Viedeň/Rak.)
Obrancovia (7): Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.), Norbert Gyömbér (Catania Calcio/Tal.), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Ľubomír Michalík (FC Kairat Almaty/Kaz.), Tomáš Hubočan (Dinamo Moskva/Rus.), Dušan Švento (1. FC Kolín/Nem.)
Stredopoliari (10): Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Filip Kiss (Ross County/Škót.), Juraj Kucka (FC Janov/Tal.), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň/ČR), Róbert Mak (PAOK Solún/Gréc.), Stanislav Šesták (VfL Bochum/Nem.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Ondrej Duda (Legia Varšava/Poľ.), Vladimír Weiss (SC Lekhwiya/Kat.), Miroslav Stoch (FC Al-Ain/SAE)
Útočníci (3): Michal Ďuriš (FK Mladá Boleslav/ČR), Adam Nemec (1. FC Union Berlín/Nem.), Filip Hološko (Rizespor/Tur.)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard