Pred rakovickou školou sa hompáľal obesenec!

  • Spravodajstvo / Región
  • 4. novembra 2014, 13:09
  • Autor:vd

Nad Rakovicami sa vznášal tmavý súmrak. Na šibenici sa hompáľal obesenec. Z otvorených oblokov školy sa ozývali strašidelné výkriky. V hlahole zvonov, ktoré zvolávali ľudí na večernú omšu, bolo vo štvrtok 30. októbra niečo nástojčivé, čo pripomínalo výjavy z anglických hororov. Vstúpili sme do školy zadným vchodom. Z tmy vystrčila hlavu príšera.

„Vitajte v strašidelnej škole,“ povedala a uviedla nás do miestnosti. V jej strede ležal v čiernom kniežacom rúchu nebožtík s dvoma dlhými upírími zubami. Gróf Drakula nebol sám. Nad jeho spánkom bdel malý upírik a bosorka, ktorá vítala návštevníkov. „Vymenujte mi aspoň dva symboly, ktorými zaženiete upíra,“ prihovárala sa zvedavcom.
Atmosféru si na videokameru nahrával mních v kapucínskom rúchu. Z prepichnutého krku sa mu valila krv. „Som riaditeľ tejto školy a úprimne sa teším z vydarenej akcie nášho Centra voľného času, ktoré vedie Katarína Rafajdusová. Práve ona je iniciátorkou už desiateho ročníka podujatia s názvom Strašidelná škola,“ objasnil nám Pavol Krátky.
Žiaci, ale aj deti z materskej školy, učiteľky i rodičia sa obľúbenú akciu dôkladne pripravovali. Zhotovovali originálne a autentické dekorácie, z ktorých šiel strach.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 45, ktoré je v predaji od 4. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana