Masters plavci excelovali na pretekoch v Žiline

  • Plávanie / Šport
  • 4. novembra 2014, 14:48
  • Autor:th/ak

Plavecký seniorský klub PSK Žilina zorganizoval tretí ročník medzinárodných plaveckých pretekov seniorov O pohár mesta Žilina. V posledný októbrový víkend sa v žilinskej plavárni s 50-metrovým bazénom zišli plavci zo 44 klubov z piatich európskych krajín. Podujatia sa zúčastnili aj masters plavci z Piešťan a počínali si veľmi úspešne.

V Žiline nechýbali medailisti z tohtoročných majstrovstiev sveta masters v kanadskom Montreale Rudolf Šmerda z PVK Brno a Martin Hlavatý z STU Trnava, držitelia národných seniorských rekordov, ale aj neregistrovaní plavci, ktorí si len prišli možno po rokoch vyskúšať svoje možnosti a zažiť ozajstnú pretekársku atmosféru.
Piešťanci Juraj Horil, Lucia Vachanová a Anna Kičinová sa konkurencie nezľakli a ich žlté tričká bolo vidno aj na stupňoch víťazov. Horil si odniesol bronzovú medailu na 100 metrov prsia, umiestnil sa na šiestej priečke na 50 m motýlik a siedmy bol na 50 m voľný spôsob (vsp.). Vachanová aj Kičinová zase premenili na medailu každý svoj štart. Vachanová zvíťazila na 200 m vsp., 100 m znak, 100 m vsp. a suverénne na 400 m vsp., strieborná bola v disciplínach 50 m vsp. a 50 m znak. Kičinová na najvyšší stupienok vystúpila trikrát – na 100 m prsia, 50 m prsia a dokonca aj v premiére na 100 m motýlik. Iba na trati 50 m motýlik sa musela uspokojiť s druhým miestom. Malou odmenou bol skvelý osobný výkon, ktorý sa na pár stotín sekundy priblížil slovenskému rekordu v tejto kategórii.
Výbornú atmosféru pretekov podčiarkol spoločenský večer v Dome odborov s tombolou, vystúpením mažoretiek a voľbou SwimmMena a SwimmLady. Nálada bola skvelá a všetci pretekári svorne vyhlasovali: „Radi prídeme aj o rok!“

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 45, ktoré je v predaji od 4. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín