Detský Halloween v materskom centre

  • Kultúra a spoločnosť
  • 4. novembra 2014, 15:04
  • Autor:pror

V piešťanskom Materskom centre Úsmev na Ulici A. Hlinku si usporiadali detskú strašidelnú party. Stretnutie malých strašidielok zorganizovali 28. októbra v podvečerných hodinách. Starobylý pôvodom keltský zvyk, ktorý sa slávil najmä za morom, si pomaly a nezadržateľne nachádza miesto i v našich končinách. Obľubu nachádza najmä medzi mladými.

Stretli sa tu masky od výmyslu sveta. Nešlo však o skutočné strašenie. Práve naopak. Na halloweenskej slávnosti išlo hlavne o hry a detský úsmev. Masky pirátov, malých čarodejníc, ale i rôznych iných rozprávkových postáv zaplnili priestory materského centra. „Deti milujú kostýmy a karnevaly. Tak sme si i my povedali, prečo niečo takéto nezorganizovať, a vôbec tu nejde o preberanie zahraničných zvykov,“ vysvetlila nám jedna z organizátorka Dáša Dzureková.
Na rozžiarených detských tvárach bolo vidieť radosť. Spokojnosť neskrývali ani rodičia. „Keď som sa dozvedela o tejto akcii, prišlo mi vhodné sem zobrať deti. Priviedla som svoje i kamarátkine, tak som tu dnes s piatimi. V tomto sychravom jesennom počasí už nie je veľa príležitostí, kam s drobcami vyraziť medzi ich rovesníkov,“ povedala Zdenka Borová z Piešťan. Pomedzi hry si deťúrence pomaškrtili na dobrotách, ktoré im pripravili organizátori.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 45, ktoré je v predaji od 4. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava