V Piešťanskom týždni 45/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 3. novembra 2014, 11:02
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Nemocnica kúpila cétečko za 1,6 milióna eur. Je predražené?

V piešťanskej nemocnici pripravujú od 24. priestory pre nové cétečko. To však bolo podľa správ, ktoré minulý týždeň odvysielali v celoštátnych médiách predražené až o šesťsto tisíc eur. Riaditeľka nemocnice Mária Domčeková to popiera. Nový prístroj typu PHILIPS INGENUITY CORE 128 získali vo verejnom obstarávaní za 1 595 890 eur.

V Piešťanoch vyčíňajú potulní žobráci z cudziny

Podľa zistení Piešťanského týždňa ukazuje sa, že kúpeľné mesto padlo do oka rumunskej žobráckej mafii. Veľmi nápadne sa zvýšil počet potmavších, zdanlivo aj telesne postihnutých ľudí. Na tento účel neváhajú zneužiť i malé deti.


V Piešťanskej nemocnici sa vraj správali nehumánne

Medializácia Nemocnice Alexandra Wintera v Piešťanoch rozprúdila živé diskusie na internetových fórach i priamo v uliciach mesta. Jedna z najzávažnejších informácií, ktorá v televíznom spravodajstve odznela, bola o údajnom neprimerane tvrdom zaobchádzaní s pacientkou na internom oddelení.


Za nelegálny odber plynu hrozia mastné pokuty, ale i väzenie

Na Slovensku sa podľa plynárov rozšíril nový biznis. Podvodníci odberateľom núkajú úpravu stavu plynomeru, či elektromeru. Stočenie vraj trvá pol hodinky, stojí približne sto eur.

Do rozpočtu Banky sa vráti 72 tisíc eur

Už tento týždeň by mala obec Banka dostať nazad peniaze vo výške takmer 72 tisíc eur. Uvedené prostriedky totiž minula z obecnej kasy na začiatku roka pri záchranných prácach po zrútení svahu na Červenej veži. Vláda totiž dňa 22. októbra schválila návrh na úhradu výdavkov súvisiacich so záchrannými prácami počas vyhlásenej mimoriadnej situácie. Išlo o sumu až 128 tisíc eur.

Šláger jesene medzi Trebaticami a Malženicami skončil remízou 1:1

Počas víkendu pokračovali už len tri regionálne futbalové súťaže, nakoľko už jesennú časť skončila tretia trieda, no napriek tomu bolo vidieť zaujímavé zápasy. Hlavným lákadlom víkendu bol šláger jesene piatej ligy medzi Trebaticami a Malženicami, kde sa v súboji o prvé miesto zrodila remíza 1:1. Strelecky explodovali napríklad Pečeňady, ktoré nastrieľali do siete Chtelnice 11 gólov.

Klenovský kros ovládol maratónec Csiba a Piešťanka Úradníková

Bežeckí nadšenci sa uplynulú sobotu zišli v Chtelnici, kde sa konal štvrtý ročník obľúbených pretekov – Klenovský kros. Na 16 kilometrov dlhej trati s 650 metrovým prevýšením sa podarlilo zvíťaziť v rekordnom čase Borisovi Csibovi z Bratislavy, medzi ženami bola najlepšia Jana Úradníková z Piešťan.


Vůjtek nominoval Lušňáka do reprezentácie

Slovenská hokejová reprezentácia vstúpi do novej sezóny už tradične na Nemeckom pohári v Mníchove, na ktorý tréner Vladimír nominoval 24 hráčov – dvoch brankárov, 8 obrancov a 14 útočníkov, medzi ktorými je aj piešťanský rodák a utočník Junosti Minsk Patrik Lušňák. V širšej nominácii bol aj útočník ŠHK 37 Dušan Pašek, ale napokon sa ho tréner reprezentácie rozhodol nenominovať. Slováci nastúpia v Mníchove od piatka 7. novembra do nedele 9. novembra postupne proti výberom Kanady, Nemecka a Švajčiarska.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel