Fats Jazz Band

  • Kultúra a spoločnosť
  • 3. novembra 2014, 14:07
  • Autor:ts FJB

Dom umenia Piešťany vás pozýva v pondelok 10. novembra o 18.30 hod. na koncert swingového orchestra Fats Jazz Band.

Swingový 9 členný orchester FATS JAZZ BAND založil v roku 2011 Ladislav Fančovič, jeden z najlepších súčasných slovenských klaviristov. Fats Jazz Band – sedem hudobníkov a dvaja speváci – hrá originálnu štýlovú swingovú hudbu, ktorá Vás unesie do iného sveta, rozprúdi krv a vráti Vás do doby noblesy, elegantných rób a horúcich večierkov.

Repertoár tohto bandu, ako už jeho samotný názov napovedá, je založený primárne na autentickej interpretácii skladieb z pera Thomasa "Fats" Wallera, ktorý bol jednou z ústredných postáv amerického jazzu v 30-tych a 40-tych rokoch minulého storočia. Fats Jazz Band však pretavuje do svojej interpretácie aj vplyvy ďalších osobností jazzovej scény tohto obdobia ako boli Louis Armstrong, Teddy Wilson, Lester Young, Billie Holiday, Clarence Williams, Mildred Bailey, Pat Flowersa ďalší.

Členovia tohto bandu sú etablovaní slovenskí hudobníci, ktorí pôsobia v popredných orchestroch a big bandoch ako Slovenská filharmónia, Gustav Brom Big Band, Matúš Jakabčic Big Band, Bratislava Hot Serenaders či Orchester Slovenského národného divadla. Všetci dlhoročne úspešne pôsobia aj ako sólisti na jazzovej scéne.
Ladislav Fančovič: klavír, alt-sax., bandleader       
Ľubomír Kamenský: trúbka, kornet           
Branislav Belorid: pozauna                   
Pavol Hoďa: klarinet, tenor-saxofón           
Matúš Uhliarik: spev, klavír
Michal Matejka: gitara
Patrik Fičor: bicie
Pavol Kušík: kontrabas
Jana Dekánková – spev


Vstupné: 9 €
Vstupenky si môžete zakúpiť v pokladni Domu umenia Piešťany v pondelok – piatok 14.oo – 17.oo a hodinu pred podujatím a cez www.ticketportal.sk      Telefón: 033/24 58 001, 033/2458100

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava