Nemocnica kúpila cétečko, údajne je predražené

  • Spravodajstvo
  • 31. októbra 2014, 10:55
  • Autor:vd

Od 24. októbra sa pacienti v piešťanskej nemocnici nemôžu vyšetriť pomocou Ct prístroja. Nemocnica totiž demontuje staré cétečko a na jeho miesto chce inštalovať nové. Podľa informácií z médií však je predražené až o 600 tisíc eur. To ale riaditeľka nemocnice popiera.

Nový prístroj typu PHILIPS INGENUITY CORE 128 získali vo verejnom obstarávaní údajne až za približne 1,6 milióna eur.
Pôvodne  mala nemocnica v pláne pred dvoma rokmi kúpiť kvalitný prístroj za milión eur. Bývalému vedeniu to ale nedovolili, vraj je príliš kvalitné a príliš drahé.
Riaditeľka nemocnice Mária Domčeková nám situáciu okolo kúpy nového prístroja a jeho inštalácie objasnila: "CT prístroj vysúťažený vo verejnom obstarávaní  prebiehajúcom v tomto roku je vyššej triedy s tomu zodpovedajúcimi technickými a funkčnými parametrami v porovnaní s predchádzajúcim  CT zariadením vysúťaženým v roku 2012. Nové CT zariadenie umožní rozšíriť škálu vyšetrení , kvalitnejšiu diagnostiku pacientov a je šetrnejšie k zdraviu pacienta.
Cena CT zariadenia  víťaza súčasného verejného obstarávania zahŕňa už aj financovanie kúpnej ceny po dobu 48 mesiacov. V predchádzajúcom verejnom obstarávaní v roku 2012  táto dôležitá otázka  nebola nijako riešená a musím upozorniť, že doriešenie  spôsobu financovania bolo pre celý proces obstarania nového CT zariadenia  kľúčové. Táto skutočnosť bola jedným z dôvodov zrušenia predchádzajúcej súťaže. "
V týchto dňoch CT vyšetrenia akútne pre pacientov piešťanského regiónu zabezpečuje CT pracovisko Fakultná nemocnica v Trnave. Predpokladaný termín začatia prevádzky nového zariadenia je plánovaný na 28.novembra.

Viac informácií sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 45, ktorý vyjde v utorok 4. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav