Vodnopólistky Kúpeľov sú oporami aj v reprezentácii

  • Vodné pólo / Šport
  • 29. októbra 2014, 09:06
  • Autor:B. Baranovič

Vodné pólistky z klubu KVP Kúpele Piešťany si svojimi výkonmi počas sezóny vybojovali aj miesto v reprezentačných výberoch Slovenska. Trio Barbora Baranovičová, Beáta Kováčiková a Nataša Rybanská sa stalo oporami výberu hráčok do 17 rokov a úspešne reprezentovali na turnaji Olympijských nádejí v Prahe, kde Slovensko obsadilo tretie miesto za Nemkami a Maďarkami.

Slovenské družstvo sa v rámci prípravy na kvalifikáciu na Európske olympijské hry mládeže, ktoré budú v roku 2015 v Baku, zúčastnilo medzinárodného turnaja v Rumunsku, kde po dobrých výkonoch turnaj vyhralo pred Rumunskom a Tureckom.
Kováčiková a Rybanská sa dostali aj do nominácie juniorského družstva Slovenska, ktoré sa zúčastnilo majstrovstiev Európy hráčok do 19 rokov v Ríme. Slovensko tam obsadilo desiate miesto, keď v záverečnom zápase o umiestnenie podľahlo Srbsku až po pokutových hodoch.
Dobré výkony piešťanských pólistiek potvrdzuje nielen skutočnosť, že trikrát za sebou sa stali majsterkami Slovenska, ale aj to, že v reprezentačnom výbere 15-ročných hráčok sú okrem Baranovičovej a Rybanskej aj Stručková, Chrenková, Juricová, Budková a Kolárová.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 44, ktoré je v predaji od 28. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín