O Vrbové zabojujú traja kandidáti

  • Spravodajstvo / Región
  • 29. októbra 2014, 07:57
  • Autor:vd/jk

O post primátora Vrbového sa rozhodla zabojovať trojica kandidátov: Nina Horská, Ján Jánoška a Ema Maggiová, rod. Kraváriková. Piešťanský týždeň každému z nich položil osem otázok. Odpovedať na ne mohli podľa svojej vôle, jedinou našou podmienkou bolo dodržať maximálny rozsah odpovedí. Tento limit však nemuseli naplniť.

OTÁZKY PRE KANDIDÁTOV:
1.) Uveďte podľa vás tri priority mesta, ktoré by sa mali riešiť a prečo.
2.) Čo pokladáte za najväčší problém mesta, ktorý by sa mal riešiť a prečo.
3.) Z akých dôvodov by občania mali zvoliť práve vašu osobu.
4.) Váš osobný vklad pre Vrbové.
5.) V prípade vášho zvolenia aký by ste podnikli prvý krok po uvedení do funkcie, aký prvý signál by ste vyslali smerom k Vrbovčanom?
6.) Plánujete v prípade zvolenia robiť personálne zmeny na mestskom úrade, ak áno, dôvody.
7.) Odhad vašich šancí na zvolenie za primátora, koľko percent občanov vás bude voliť.
8.) Vaše záľuby, koníčky.

Na webe uverejňujeme odpovede na 1. otázku. Celé odpovede si môžete prečítať v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa číslo 44, ktoré je v predaji od 28. októbra.

Nina Horská
 
Nina Horská

kandidátka za Smer-SD

Vek, rodinný stav, vzdelanie: 50 rokov, vydatá, vysokoškolské

Povolanie, funkcia: konateľka spoločnosti, ekonomická riaditeľka spoločnosti

Riešiť by sa mali možnosti bývania v nájomných bytoch mesta alebo individuálna bytová výstavba. Za posledné štyri roky je rapídny úbytok obyvateľstva, čo je pri v malom meste alarmujúce. V októbri 2010 sme mali 6194 obyvateľov, v októbri 2014 máme 5980. Neboli projektované, rekonštruované a odovzdané nijaké mestské byty. 2. Ďalší vážny problém je doprava. Mestské komunikácie sú v úbohom stave. Na sídliskách a frekventovaných miestach je akútny nedostatok parkovacích miest. Nebola opravená jediná komunikácia, vybudované jedno parkovacie miesto. 3. Podpora spoločenského vyžitia. Vo Vrbovom je veľa kultúrnych a športových talentov. Chýba nám však dôstojný kultúrny stánok, využiteľný aj na rodinné oslavy, plesy a stužkové. V meste chýbajú ihriská pre malé deti a mládež. Podporu, akú by si zaslúžil, nemá mnohopočetný klub hokejbalistov, bežcov aj iné kluby.


Ján Jánoška

Ján Jánoška

nezávislý kandidát

Vek, rodinný stav, vzdelanie: 48 rokov, ženatý, otec dvoch synov, vysokoškolské vzdelanie, inžinier mechanizácie poľnohospodárstva

Povolanie, funkcia: V súčasnej dobe som dlhodobo uvoľnený zo zamestnania pre výkon funkcie primátora mesta Vrbové z pozície riaditeľa SOŠ M. R. Štefánika Brezová pod Bradlom.

Vrbové má viacero nedoriešených problémov a je ťažké vyšpecifikovať tri priority. Počas končiaceho volebného obdobia som sa snažil najväčšie problémy mesta riešiť k spokojnosti všetkých zainteresovaných. Podarilo sa mi stabilizovať financie mesta. Po vyhlásení výsledkov komunálnych volieb v meste Vrbové bude prvoradé vytvorenie silného záprahu väčšiny poslancov a primátora mesta, ktorí spoločnými silami začnú napĺňať svoje predsavzatia.


Ema Maggiová, rod. Kraváriková
 
Ema Maggiová, rod. Kraváriková

nezávislá kandidátka

Vek, rodinný stav, vzdelanie: 59, bez záväzkov, Universita Padova – filozofia a literatúra II. stupeň a tiež postgraduálne štúdium politických vied, odbor medzinárodný obchod

Povolanie, funkcia: asistentka konateľa spoločnosti, donedávna prednostka Mestského úradu vo Vrbovom

Vysporiadanie pozemku pod kultúrnym domom – pretože mesto zaťažujú penále vyrubené v dôsledku neriešenia situácie.
Budovanie detských ihrísk a zatrávnených parkovacích miest na sídliskách v meste.
Osvetlenie priechodov v centre mesta – v záujme bezpečnosti občanov.
Priority považujem za dôležité najmä preto, že sa týkajú bežného života každého Vrbovčana. Uvedenými aktivitami sa však zďaleka nekončia zámery, ktoré chcem v meste realizovať. Je ich veľký počet. Chcem riešiť dobudovanie kanalizácie v meste a tiež zamestnanosť obyvateľov Vrbového.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián