Moravanci „zamkli vodu“, vlani získali až 211 medailí

  • Kanoistika / Šport
  • 29. októbra 2014, 13:08
  • Autor:S. Valová

Vodácka sezóna sa definitívne skončila a kajakári z ŠK Moravany nad Váhom sa stretli 18. októbra na piatom ročníku „zamykania vody“ v areáli svojej lodenice v Ratnovciach.

Pri nádhernom počasí si vychutnali posledné jazdy na kajakoch a kanoe a potom tréneri Juraj Homola, Alexander Kasa, Peter Vetrík, Veronika Rusnáková, Igor Valo a predseda klubu Ľuboš Horvát oficiálne na šesť zámkov zavreli vodu. Tento akt znamená, že sezóna je pre tento rok ukončená a deti sa po dvojtýždňovom voľne začnú pomaly pripravovať na tú ďalšiu v telocvični, v posilňovni a v bazéne.
Súčasťou zamykania vody býva každý rok aj slávnostné vyhlásenie najlepších pretekárov. Okolo stovky priaznivcov sa stretlo, aby si zrekapitulovali uplynulý rok, poblahoželali najlepším, poďakovali trénerom, rodičom a všetkým, ktorí kajakárom pomáhajú.
ŠK Kajak Moravany nad Váhom má po päťročnom fungovaní 31 detí a päť trénerov. Za celý rok získali až 211 medailí (55 zlatých, 90 strieborných a 76 bronzových), čo je takmer trikrát viac ako vlani. V tejto sezóne bolo päť detí zaradených do mládežníckeho reprezentačného družstva Slovenska a všetci pekne reprezentovali a priniesli medaily nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. V rámci Slovenska niektoré deti skončili aj na prvých troch miestach v Slovenskom pohári, do ktorého zbierali body počas celej sezóny. Prvú priečku v kanoe získala Lucia Valová, na druhom mieste sa vo svojich kategóriách umiestnili Lucia Valová – kajak, Lukáš Valo – kanoe, Martina Havrilová – kanoe a Samuel Podhradský – kajak, na treťom skončili Branislav Jurčo – kajak, Michal Jurčo – kajak a Silvia Moravčíková – kanoe.
Do klubu tento rok zavítali aj nové posily nielen z radov detí, ale i trénerov, a tak mohli Moravanci privítať Petra Vetríka a Veroniku Rusnákovú, ktorí do tímu skvele zapadli. Ľ. Horvát vyhodnotil sezónu 2014 za mimoriadne úspešnú s veľmi rýchlym progresom a vysokou úrovňou pretekárov a trénerov. Čo je však podľa jeho slov
ešte dôležitejšie ako výsledky, je v dnešnej dobe tak zriedkavá priateľská atmosféra v klube, do ktorého chodí skvelá partia ľudí.

VYHODNOTENIE PRETEKÁROV V RÁMCI KLUBU:
■ Kajakár roka: 1. Samuel Podhradský, 2. Martin Chalás, 3. Branislav Jurčo
■ Kajakárka roka: 1. Lucia Valová, 2. Mia Hjartaker Švecová, 3. Tatiana Trakalová
■ Kanoista roka: 1. Lukáš Valo, 2. Richard Jahoda, 3. Michal Szobolovszky
Kanoistka roka: 1. Lucia Valová, 2. Martina Havrilová, 3. Silvia Moravčíková
Najmladším pretekárom bol sedemročný Lukáš Chalás, ktorý si, samozrejme, odniesol medailu a aj tortu, ktorú mu vyrobili jeho kamaráti v klube.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 44, ktoré je v predaji od 28. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava