Starostovia sú nespokojní s rušením autobusov

  • Spravodajstvo / Región
  • 28. októbra 2014, 11:08
  • Autor:jk

Autobusoví dopravcovia predpokladajú, že po zavedení bezplatnej dopravy na železnici pre určitú skupinu obyvateľov sa im zníži počet cestujúcich asi o 17 percent. Ich redukcia sa dotne predovšetkým malých a koncových obcí a tiež tých, kam nevedie železničná trať. S takýmito opatrenia viacerí starostovia nie sú spokojní.

Piešťanský týždeň sa u niektorých z nich informoval, ako sa dotkne redukcia spojov Slovenskej autobusovej dopravy (SAD) Trnava priamo ich obce. „Idú zrušiť napríklad linku o 14.15 hodine z Vrbového, čo je v podstate školský spoj. Mňa nezaujíma, že do Krajného idú štyri. Takisto o 15.45 u nás končí autobus, ktorý ide potom už len do Vrbového garážovať. Prečo už zo Šípkového nemôže zobrať cestujúcich do mesta, veď tak či tak tam musí prejsť? Bez debaty – obmedzenia nami dosť zatrasú. Bezplatné cestovanie sa nás nedotýka, tým pádom obce bez železnice sú diskriminované,“ povedala nám starostka Šípkového Jana Miškufová.

K rušeniu autobusových spojov sa nám vyjadrili viacerí starostovia z dotknutých obcí. Celý materiál si môžete  prečítať v Piešťanskom týždni číslo 44, ktoré je v predaji od 28. októbra.  

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda