Primátor Jánoška chce zrušiť mestskú políciu

  • Spravodajstvo / Región
  • 28. októbra 2014, 15:58
  • Autor:sita

O zrušení Mestskej polície vo Vrbovom budú vo štvrtok rokovať poslanci mestského zastupiteľstva. S návrhom prišiel primátor Ján Jánoška, ktorý pri terajšej legislatíve a vymožiteľnosti práva považuje mestskú políciu za neefektívnu. V prípade jej zrušenia mesto ušetrí 60-tisíc eur ročne.

Mestská polícia má podľa štatútu mesta Vrbové zabezpečovať verejný poriadok, ochranu životného prostredia a plniť úlohy vyplývajúce zo všeobecne záväzných nariadení mesta, z uznesení mestského zastupiteľstva a z rozhodnutí primátora.
Šesťtisícové mestečko zriadilo vlastnú políciu ešte v roku 1991. Na jej zrušenie je potrebná trojpätinová väčšina poslaneckého zboru. V prvej polovici toho roku mala polícia päť príslušníkov, po odchode dvoch funguje len v obmedzenom režime. Práve vtedy prišiel primátor Jánoška s myšlienkou na jej úplné zrušenie. Časť z ušetrených peňazí by investoval do kamier, zvyšok by podľa jeho vyjadrenia išiel do rozvoja mesta.
Terajší primátor navrhoval zrušenie polície už v predchádzajúcom volebnom období, keď bol poslancom mestského zastupiteľstva. O možnom zrušení mestskej polície diskutovali poslanci Vrbového prvýkrát už v lete. Vtedy viacerí upozorňovali na to, že niektoré všeobecne záväzné nariadenia rátajú s kontrolnou činnosťou mestskej polície a zazneli aj obavy zo zhoršenia bezpečnostnej situácie v meste.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina