Internát SPŠE poslanci kraja vyradili zo siete škôl

  • Spravodajstvo
  • 28. októbra 2014, 10:50
  • Autor:vd

Internát i kuchyňu piešťanskej Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej (SPŠE) sa už kraju podarilo vyradiť zo siete školských zariadení. Stalo sa tak na zasadnutí zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) v stredu 22. októbra.

Ani návrhy piešťanských poslancov Rema Cicutta (NEKA) a Petra Ottingera (SDKÚ-DS) neodvrátili neistý osud budovy, v ktorej sa ešte doteraz malo aspoň variť, keď už nie bývať. Tak to totiž deklaroval na začiatku školského roka zriaďovateľ.
Študenti mali doslova šok, o náhlej zmene stravovania netušili, prišla zo dňa na deň. „Dôvodom uvedenej zmeny je efektívne využívanie majetku, naplnenosť škôl a školských zariadení,“ informoval nás hovorca TTSK Patrik Velšic.
„Všetko robili v najväčšej tajnosti. Myslím si, že na predaj tejto budovy, ak k nemu dôjde, by si mali kontrolóri dobre posvietiť. Internát je zrekonštruovaný. Má kompletne vybavenú novú kuchyňu. Ten, kto ho získa, už doň nebude musieť investovať veľa prostriedkov,“ povedal nám jeden zo zamestnancov SPŠE, ktorý si neželal byť menovaný.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 44, ktoré je v predaji od 28. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda