V Piešťanskom týždni 44/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 27. októbra 2014, 15:18
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

V Modrovej horela chata, pri  Tescu bola reťazová nehoda

Piešťanskí hasiči mali v uplynulom týždni plné ruky práce s veternou smršťou, ktorá sa prehnala regiónom. Pomáhali aj pri likvidácii požiaru chaty na Modrovej, zachraňovali nevládnu ženu v Sokolovciach,  riešili reťazovú autonehodu pri Tescu a zavolali ich aj do Tarnoviec, kde rómski  obyvatelia vypaľovali káble.

Elektrotechnický internát poslanci kraja vyradili zo siete školských zariadení

Internát piešťanskej Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej (SPŠE) sa už kraju podarilo vyradiť zo siete školských zariadení. Stalo sa to na zasadaní zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) v stredu 22. októbra. Ani návrhy piešťanských poslancov  Rema Cicutta a Petra Otingera neodvrátili neistý osud budovy, v ktorej sa ešte doteraz malo aspoň variť, keď už nie bývať. Tak to totiž deklaroval na začiatku školského roka zriaďovateľ SPŠE.


Obmedzia autobusové spoje

Trnavský kraj ruší takmer 200 autobusových spojov, škrtania postihnú aj piešťanský región. Nový grafikon dopravy začne platiť od 15. decembra. Mnohí starostia sú s obmedzeniami nespokojní.

Na Nitrianskej ulici, chodci nedupať: poškodzujete chodník!

Na rozpadajúci chodník na Nitrianskej ulici v Piešťanoch nás upozornili čitatelia. Komunikácia len pred pár rokmi prešla rozsiahlou rekonštrukciou. Jeho stav sme si boli priamo na mieste overiť.

Parkovisko na Krajinskej ulici pripomína tankodrom

Obrovská diera uprostred parkoviska, v prípade dažďa i plná vody, tak to vypadá za budovou piešťanských policajtov na Krajinskej ulici. Ani pri najväčšom vodičskom umení sa motoristom nedarí túto vodnú prekážku obísť.


Ešte nevedia, ako naložia s majetkom

Návrh na vyradenie Strednej odbornej školy (SOŠ) vo Vrbovom prešiel bez podstatnejších pripomienok. Rozhodli o tom poslanci krajského parlamentu minulý týždeň v stredu 22. októbra. Trnavský samosprávny kraj (TTSK) súhlasil  s tým, aby sa SOŠ a vyradila zo siete škôl k termínu 31. august 2015 a zároveň uložil Úradu TTSK, aby odoslal ministerstvu školstva žiadosť, ktoré o nej rozhodne definitívne. Ku škole prináležia štyri nehnuteľnosti nachádzajúce sa v centre mesta.


Milan Klasovitý zariadil víťazstvo Ostrova piatimi gólmi, Trebatice dali H. Orešanom sedmičku

Regionálne futbalové súťaže pokračovali počas víkendu ďalším kolom a opäť nebola núdza o zaujímavé zápasy. Trebatice zvíťazili vysoko 7:0 v Horných Orešanoch, Prašník zdolal Veselé 5:0, rovnakým pomerom vyhrali Ratnovce nad Kľačanmi a Ostrov zdolal Dolné Trhovište 8:1, keď sa piatimi gólmi prezentoval Milan Klasovitý a stal sa hviezdou kola.


Mladí judisti zápasili prvýkrát a hneď získali medaily

V pezinskej Judo aréne sa v nedeľu 19. októbra uskutočnila Olympiáda žiakov v Judo. Tohto podujatia sa zúčastnilo viac ako 150 detských zápasníkov, medzi ktorými nechýbali ani piešťanskí judisti zo športového klubu Styx Fighters Gym. Jednalo sa o historickú premiéru Piešťan na poli olympijského športu – judo.

J. Ručkay prvý držiteľom Zlatej prilby

Premiérovým držiteľom Zlatej prilby pre autora najkrajšieho gólu mesiaca v slovenskej hokejovej Tipsport extralige sa stal útočník Nitry Jakub Ručkay. Tridsaťročný útočník získal ocenenie v hlasovaní fanúšikov za svoj zásah po akcii Mareka Slováka v stretnutí proti jeho rodným Piešťanom, ktoré sa hralo 14. septembra. Ručkay bude počas novembra nosiť v zápasoch Tipsport extraligy zlatú prilbu. Navyše postúpil do finále celosezónnej ankety, v ktorej fanúšikovia počas play-off vyberú najkrajší gól ročníka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela