Pamiatkari už budovu CVČ Ahoj opravili

  • Spravodajstvo
  • 22. októbra 2014, 08:12
  • Autor:vd

Centrum voľného času (CVČ) Ahoj v Piešťanoch má novú fasádu. Práce, ktoré sa začali v septembri, by mali byť ukončené v tomto týždni. V utorok 21. októbra dajú reštaurátori dolu lešenie.

Okrem kompletnej výmeny starej omietky tu ukončili aj obnovu pôvodných okrasných stavebných prvkov okolo okien, parapetných ríms a výstupných prvkov na okraji budovy. Vynovená je i soška Bohorodičky. Na budove prebrúsili staré rámy okien, zatmelili a natreli ich nátermi hráškovozelenej farby. Pamiatkari tu totiž nepovolili osadenie moderných okien.
„Práce na fasáde by mali byť ukončené tento utorok. Potom sa pristúpi k úprave sokla, vybudujú sa obrubníky i žľaby. Vznikne tu aj parkovisko zo zatrávňovacích tvárnic,“ povedal nám riaditeľ CVČ Ahoj Miroslav Petráš. Projekt obnovy, ktorý financovalo ministerstvo kultúry spolu s mestom vo výške približne 35-tisíc eur, zavŕšia výsadbou a úpravou okolitej zelene. Rekonštrukcia prebiehala pri plnej prevádzke zariadenia, ktoré navštevuje 430 školákov z Piešťan i okolia.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 43, ktoré je v predaji od 21. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda