Kuchyňu zavreli. Zlikvidujú aj budovu internátu SPŠE?

  • Spravodajstvo
  • 21. októbra 2014, 08:52
  • Autor:vd

Osud budovy Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Piešťanoch (SPŠE) a jej internátu je spečatený. Domov mládeže, kde mali ešte v tomto školskom roku ponúkať stravu, definitívne zatvorili. O vyradení internátu SPŠE zo siete školských zariadení budú rokovať poslanci Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) v stredu 22. októbra.

Návrhu vyradenia predchádzali dva kroky. Dôvodom uzatvorenia internátu boli poschodové postele. Keď sa potom väčšina stravníkov, bývajúcich už inde, neprihlásila na obedy, skončili tu aj s varením. V hre je ešte budova školy na Námestí SNP. Zatiaľ sa tam študenti učia. Dokedy? Na naše otázky odpovedal hovorca TTSK Patrik Velšic.

O budovu bývalého internátu SPŠE bol už v minulosti veľký záujem rôznych osôb a firiem. Takže sa predpokladá, že už došlo k predaju. Môžete uviesť, za akú sumu sa internát predal a komu?
Budova školského internátu aj so stravovacím zariadením je stále zaradená v sieti školských zariadení. Znamená to teda, že nie je prebytočným majetkom. Momentálne ale prebieha legislatívny proces vyradenia internátu zo siete stredných škôl a zariadení. Ak to odsúhlasí zastupiteľstvo TTSK, musí to potvrdiť ešte ministerstvo. Potom môže byť budova zaradená do prebytočného majetku. Predpokladá sa, že to bude od 1. januára budúceho roku.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 43, ktoré je v predaji od 21. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda